SKADET:En av aksjonistene på den første Gaza-konvoien ble skadet og fraktet hjem til Istanbul. Nå sier talsmenn i Israel at de vil samarbeide med FN om en granskning av bordingen av skipet, som førte til flere dødsfall.  EPA/RIZA OZEL/ANATOLIAN AGENCY TURKEY OUT
SKADET:En av aksjonistene på den første Gaza-konvoien ble skadet og fraktet hjem til Istanbul. Nå sier talsmenn i Israel at de vil samarbeide med FN om en granskning av bordingen av skipet, som førte til flere dødsfall. EPA/RIZA OZEL/ANATOLIAN AGENCY TURKEY OUTVis mer

Israel vil samarbeide med FN om Gaza-gransking

Israel vil samarbeide med FN om en gransking av hva som skjedde da Israel bordet en internasjonal konvoi med nødhjelp til Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ni personer, alle tyrkere, ble drept i bordingen den 31. mai, som ble møtt med massiv internasjonal fordømmelse.

Regjeringen i Israel besluttet mandag å la FN-utvalget som skal granske hendelsen, få adgang til materiale som er samlet om bordingen, opplyser israelske tjenestemenn.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kunngjorde mandag hvem som skal sitte i granskingspanelet, som skal ledes av New Zealands tidligere statsminister Geoffrey Palmer og Colombias avtroppende president Alvaro Uribe. I tillegg vil utvalget få ett israelsk og ett tyrkisk medlem. (NTB)