Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel vil ta fredsaktivister

Utenlandske fredsaktivister som vil hjelpe palestinerne, må regne med tøff behandling fremover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske hæren gjennomførte fredag en razzia mot kontorene til Den internasjonale solidaritetsbevegelsen (ISM) på Vestbredden. To personer ble pågrepet og flere datamaskiner inndratt.

Fredsaktivistene i ISM forsøker å bekjempe Israels okkupasjon av Vestbredden og Gaza-stripen ved å opptre som menneskelige skjold i de palestinske flyktningleirene.

Israel ser på aktivistene som provokatører som vanskeliggjør hærens arbeid. Den siste tiden har Israel trappet opp innsatsen for å sende ISM-medlemmer ut av landet, og hindre nye å slippe inn.

Fredag innførte Israel restriksjoner for utlendinger som oppholder seg på Gaza-stripen. En talsmann for hæren opplyste at alle utlendinger fra nå av må undertegne en erklæring der de lover å holde seg unna grenseområder, bosettinger, bosetternes veier og militære poster.

Erklæringen fastslår at den israelske hæren er fritatt for ethvert ansvar dersom utlendinger bryter disse reglene.

Minst to aktivister er blitt drept av israelske soldater de siste månedene, tilsynelatende uten grunn.

En av fredsaktivistene i ISM som senere på dagen ble pågrepet av israelske soldater, satt i et telefonintervju med det svenske nyhetsbyrået TT da soldatene kom inn på kontoret hennes.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media