- Israel virker drittredde, men vi prøver å ankomme Gaza

Norske Gerd von der Lippe og aktivister fra 20 land er klare for å dra til Gaza med båt.

PÅ SICILIA: Den norsk-svenske fiskebåten Marianne har nå ankommet Palermo, og drar snart med destinasjon Gaza. Om de kommer fram, er langt fra sikkert. Det er fjerde gangen at internasjonale aktivister har forsøkt å ankomme Gaza med båt. Målet er å vise solidaritet med palestinerne og å få slutt på blokaden av Gaza. Foto: Ship to Gaza Sweden
PÅ SICILIA: Den norsk-svenske fiskebåten Marianne har nå ankommet Palermo, og drar snart med destinasjon Gaza. Om de kommer fram, er langt fra sikkert. Det er fjerde gangen at internasjonale aktivister har forsøkt å ankomme Gaza med båt. Målet er å vise solidaritet med palestinerne og å få slutt på blokaden av Gaza. Foto: Ship to Gaza Sweden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst tre båter er nå på ulike steder i Middelhavet, klare for å ankomme sjøveien til Gaza i slutten av juni eller starten av juli. Den norske professoren Gerd von der Lippe er en av dem som skal være med. Hun og de andre aktivistene bruker sparepengene for å vise verden at den israelske blokaden av den overbefolkede Gaza-stripen bryter internasjonal rett og alle menneskerettigheter.

- Vi håper å ankomme Gaza, men det er lite realistisk. Israel virker drittredde, men dette er en humanitær oppgave for meg: Å vise solidaritet med palestinerne, som er sperret inne i verdens største utendørs fengsel, sier von der Lippe til Dagbladet.

- Gaza-helter Hun skal være en del av mannskapet på den lille norsk-svenske fisketråleren «Marianne», som eies av Ship to Gaza Sweden og Ship to Gaza Norway. Båten ligger nå i Palermo på Sicilia, og skal så møte de andre båtene i den såkalte Flotilla 3 et sted i østre del av Middelhavet. Aktivistene er sparsommelige med opplysninger, da de er redde for å bli stoppet av den israelske marinen. 

- Jeg har mange venner i Gaza. De er så hyggelige og stolte og klager ikke. De er mine virkelige helter, og vi må snart få en slutt på blokaden, sier von der Lippe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer