- Israel virker drittredde, men vi prøver å ankomme Gaza

Norske Gerd von der Lippe og aktivister fra 20 land er klare for å dra til Gaza med båt.

PÅ SICILIA: Den norsk-svenske fiskebåten Marianne har nå ankommet Palermo, og drar snart med destinasjon Gaza. Om de kommer fram, er langt fra sikkert. Det er fjerde gangen at internasjonale aktivister har forsøkt å ankomme Gaza med båt. Målet er å vise solidaritet med palestinerne og å få slutt på blokaden av Gaza. Foto: Ship to Gaza Sweden
PÅ SICILIA: Den norsk-svenske fiskebåten Marianne har nå ankommet Palermo, og drar snart med destinasjon Gaza. Om de kommer fram, er langt fra sikkert. Det er fjerde gangen at internasjonale aktivister har forsøkt å ankomme Gaza med båt. Målet er å vise solidaritet med palestinerne og å få slutt på blokaden av Gaza. Foto: Ship to Gaza Sweden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst tre båter er nå på ulike steder i Middelhavet, klare for å ankomme sjøveien til Gaza i slutten av juni eller starten av juli. Den norske professoren Gerd von der Lippe er en av dem som skal være med. Hun og de andre aktivistene bruker sparepengene for å vise verden at den israelske blokaden av den overbefolkede Gaza-stripen bryter internasjonal rett og alle menneskerettigheter.

- Vi håper å ankomme Gaza, men det er lite realistisk. Israel virker drittredde, men dette er en humanitær oppgave for meg: Å vise solidaritet med palestinerne, som er sperret inne i verdens største utendørs fengsel, sier von der Lippe til Dagbladet.

- Gaza-helter Hun skal være en del av mannskapet på den lille norsk-svenske fisketråleren «Marianne», som eies av Ship to Gaza Sweden og Ship to Gaza Norway. Båten ligger nå i Palermo på Sicilia, og skal så møte de andre båtene i den såkalte Flotilla 3 et sted i østre del av Middelhavet. Aktivistene er sparsommelige med opplysninger, da de er redde for å bli stoppet av den israelske marinen. 

- Jeg har mange venner i Gaza. De er så hyggelige og stolte og klager ikke. De er mine virkelige helter, og vi må snart få en slutt på blokaden, sier von der Lippe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.