Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel vurderer fangebytte

Minister med oppsiktsvekkende utspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et intervju med israelsk militærradio tirsdag morgen uttalte den israelske sikkerhetsministeren Avi Dichter ordene som gir håp om en løsning på konflikten mellom Israel og Libanon. Dicter sier Israel vil vurdere å løslate libanesiske fanger i bytte mot de to israelske soldatene som ble kidnappet av Hizbollah for en uke siden.

- Hvis en av måtene å få soldatene hjem er å forhandle om mulighetene for å løslate libanesiske fanger, ja, da tror jeg vi må vurdere det, sa Dichter ifølge Jerusalem Post.

Dichter uynderstreket imidlertid at fangebyttet ikke var aktuelt før israels militære operasjoner i Libanon er avsluttet.

Også Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki uttalte mandag at en våpenhvile og bytte av fanger er mulig.

- Vi mener vi må finne en akseptabel og rettferdig avtale for å løse dette, sa Mottaki etter å ha vært i samtaler med den syriske visepresidenten Farouk al-Sharaa i Damascus.

- Vi kan få i stand en våpenhvile etterfulgt av et fangebytte, sa ministeren.

Israels statsminister Ehud Olmert har hele tiden avvist ideen om å bytte fanger med Hamas og Hizbollah.

ÅPNER FOR FANGEBYTTE: Den israelske sikkerhetsministeren Avi Dichter mener fangebytte er en mulig vei ut av konflikten mellom Israel og Libanon. Foto: AP
ÅPNER FOR FANGEBYTTE: Den israelske sikkerhetsministeren Avi Dichter mener fangebytte er en mulig vei ut av konflikten mellom Israel og Libanon. Foto: AP Vis mer