Israelere elsker Iran

Og nei, det er ikke en spøk!

VIL IKKE HA KRIG:  En rekke israelere har nettopp satt i gang en kampanje for å unngå at deres ledere iverksetter et angrep mot Iran. Foto: Facebook-kampanjen Israel-Elsker-Iran.
VIL IKKE HA KRIG: En rekke israelere har nettopp satt i gang en kampanje for å unngå at deres ledere iverksetter et angrep mot Iran. Foto: Facebook-kampanjen Israel-Elsker-Iran.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe israelske borgere har satt i gang med en nettkampanje for å forhindre et israelsk angrep på Iran. Flere israelere har tatt bilde av seg sjøl, mens de holder forskjellige plakater med anti-krig-slagord, hvoretter de skriver at israelere elsker Iran.

Lørdag iverksatte den grafiske designeren Ronny Edry og hans kone, Michal Tamr, «Israel elsker Iran»-kampanjen, ved å lage en plakat med dem selv, samt ordene: «Iranere, vi vil aldri bombe deres land, vi elsker (hjerte) dere».

Det tok ikke lang tid før en rekke andre israelere la ut likelydende beskjeder og bilder på nettsiden.

Nye bilder og meldinger Allerede søndag startet aktiviteten også i Iran, da flere iranere la igjen likelydende beskjeder på den israelske Facebook-siden:

«Mine israelske venner, vi hater dere ikke; Jeg vil ikke ha noen krig. Kjærlighet, Fred», er ett av svarene som kom fra Iran, skiver den israelske avisa Ha'aretz i dag. 

De fleste av iranerne som har lagt igjen beskjeder på nettsiden har dekket deler av ansiktet, noe som kan tyde på at de er redde for hva iranske myndigheter kan svare med, hvis de ser meldingene fra deres borgere.

«Kjære israelske venner og verden! Iranere elsker fred og vi hater hat!...og vi trenger ikke atomenergi for å vise det!», skriver en.

En annen skriver:

«Jeg er fra Iran og vi elsker ideen og tiltaket for å hindre krig og bidra til fred. Jeg er veldig glad for å bli kjent med dere og folk som dere, og håper å møte flere mennesker som dere. Her i Iran er situasjonen komplisert og mange folk hater regjeringene og deres tull».

Iran med egen side I dag har også iraneren Ali Zaidi laget en side for iranere som elsker israelere: «Elsk hverandre, ikke krig» er svaret til Israel-elsker-Iran-kampanjen, skriver han på Facebook-sida, som klokka 11 i dag har fått 85 nye medlemmer.