Israelere i propagandakrig på internett

Skal vinne støtte til krigen i Gaza ved hjelp av Facebook, Myspace, Twitter og Flickr.

KRIG PÅ TO FRONTER: Mens operasjonene på bakken pågår med full intensitet er flere tusen frivillige nettaktivister i full gang med å vinne opinionen på nettet. Over bærer en mann en skadd gutt ut av et bombet hus 1. nyttårsdag. Foto: Ismail Zaydah/Reuters
KRIG PÅ TO FRONTER: Mens operasjonene på bakken pågår med full intensitet er flere tusen frivillige nettaktivister i full gang med å vinne opinionen på nettet. Over bærer en mann en skadd gutt ut av et bombet hus 1. nyttårsdag. Foto: Ismail Zaydah/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Barack Obama kan trolig takke en velorganisert nettkampanje for valgseieren i USA. Nå har krigen på Gazastripen skapt en ny nettkrig og kamp om hjerter og sinn.

Tusenvis av aktivisterInternett-aktivister jobber natt og dag for å påvirke hva vi skal lese om krigen på Gaza mellom Israel og Hamas.

Alle med et fungerende modem kan delta. Aktivister slåss om sekunders oppmerksomhet på nettforum som Facebook, Myspace og Twitter.

- Flere tusen av våre aktivister publiserer bilder, meninger, videoer og kommentarer på nettsamfunn. Slik vil vi bidra til en mer objektiv debatt og avsløre noen av løgnene om Israel, sier israeleren Gilad Stern (28), leder for kampanjen «Hjelp oss å vinne», til Dagbladet.no.

Stern og hans allierte opplever at Israels kritikere ligger noen hestehoder foran i kampen om opinionen på nettet.Informasjons- kontrollForumene kampanjen jobber i går under samlebegrepet «Web 2.0» og er sosiale og brukerstyrte plattformer. Like før nyttår lanserte det israelske forsvaret, IDF, sin egen Youtube-kanal der de viser fram sin versjon av krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer