- EVAKUER BYKJERNEN:  Det israelske luftforsvaret slipper i ettermiddag flygeblader over Gaza for å advare innbyggerne.
- EVAKUER BYKJERNEN: Det israelske luftforsvaret slipper i ettermiddag flygeblader over Gaza for å advare innbyggerne.Vis mer

Israelerne ber innbyggerne evakuere mot bykjernen i Gaza

Sprer flygeblader i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det israelske luftforsvaret har spredt flygeblader over Gaza der de oppfordrer innbyggerne om å evakuere mot bykjernen, melder NTB.

- Vi slipper flygeblader over Gaza akkurat nå, advarer sivile om at de må holde seg unna Hamas' operative bygninger, skriver det israelske forsvaret på mikrobloggnettstedet Twitter.

- Fem drept Situasjonen i området er stadig svært uoversiktelig. Ved 15.30-tida i dag opplyste det israelske forsvaret også at fem av deres soldater var skadet etter en rakett ble skutt mot Israel fra Gaza. I tillegg skal fem mennesker ha mistet livet i et israelsk angrep, tirsdag.

- Fem mennesker ble drept og to andre såret i et israelsk luftangrep mot bydelen Sabra, sier Ashraf al-Qudra, talsperson for Hamas' helsedepartement.

Motstridende meldinger Samtidig er det bare en time siden flere medier meldte at et våpenhvile kan være nært forestående.

- Innsatsen for å oppnå en våpenhvile mellom palestinerne og israelerne vil gi positive resultater om et par timer, sa Egypts president Mohamed Morsi, ifølge nyhetsbyrået RT.

Det er nå rundt en uke siden den israelske offensiven startet, og siden da har de avfyrt over tusen raketter mot Gaza. Den andre veien er det skutt ut litt over 600, samtidig som rundt 300 er stanset av israelerne. I går bikket dødstallene en nedslående milepel, med over 100 døde.

I dag ble det også klart at USA sender utenriksminister Hillary Clinton for å arbeide med en våpenhvile.

 SENDER UT ADVARSLER:  Det israelske forsvaret. Foto: AFP PHOTO/MARCO LONGARI
SENDER UT ADVARSLER: Det israelske forsvaret. Foto: AFP PHOTO/MARCO LONGARI Vis mer