Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelerne støtter ikke lenger en tilbaketrekning fra Vestbredden

Hizbollah-krig og soldat-kidnapping har snudd opinionen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den israelske befolkningens ønske om en israelsk tilbaketrekningen fra Vestbredden har, ifølge visestatsminister Shimon Peres, forsvunnet etter sommerens konflikter, melder nyhetsbyrået AP.

- Jeg tror at ønsket om en oppretting av tilbaketrekning har forsvunnet på grunn av det som har skjedd i Gaza og Libanon, sier Peres til israelsk radio.

Valgløfte

Statsminister Ehud Olmert vant valget i januar på løfte om oppretting av en plan om tilbaketrekning fra store deler av Vestbredden, ett skritt i å trekke de endelige grensene for Israel.

Men israelerne støtter ikke lenger tilbakeføring av land til palestinerne etter at militære palestinske grupper kidnappet den 21 år gamle soldaten Gilad Shalit. En annen årsak til at den israelske opinionen har snudd, skal være den månedslange krigen mot Hizbollah.

Ønsker nye samtaler

Peres sa at Israel må vurdere andre måter å fortsette samtaler med palestinerne på. - Vi må finne en måte å bevege oss fremover på , sa han.

I går sa Ehud Olmert at han har tenkt til å møte den palestinske presidenten, Mahmoud Abbas. Abbas ønsker et slikt møte velkommen.

NYE SMATALER: Visestatsminister Shimon Peres ønsker å gjenoppta samtaler med de palestinske selvstyremyndighetene. Foto: SCANPIX
NYE SMATALER: Visestatsminister Shimon Peres ønsker å gjenoppta samtaler med de palestinske selvstyremyndighetene. Foto: SCANPIX Vis mer

I det siste har palestinske myndigheter jobbet for å få til samtaler om en israelsk avtale om å gjøre en vennlighets-gest overfor palestinerne, som for eksempel løslatelse av palestinske fanger. Israel på sin side nekter fortsatt å løslate fanger før den kidnappede soldaten er sluppet fri.