Israels ambassade går hardt ut mot bruk av Mads Gilbert i norske medier

- Dette er bare propaganda, svarer legen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den israelske ambassaden i Oslo har nå sendt ut en pressemelding hvor de ber norske medier være forsiktige med å bruke den norske legen Mads Gilbert som kilde til hva som skjer på Gaza.

- Det er jo ikke første gang at den israelske ambassaden prøver å redigere andre lands presse. Jeg synes det er uhørt at en utenlandsk ambassade skal prøve å bestemme hva norske medier skriver om, sier Mads Gilbert til Dagbladet på telefon fra Gaza.

- Kriger mot sivilbefolkningen Ambassaden mener Gilbert sitt engasjement for Palestina gjør at han framstiller virkeligheten feil.

- Vi ber om at norske medier utviser forsiktighet ved sitt kildebruk, og at det vil bli omhyggelig vurdert om man ønsker å gi personer som Mads Gilbert uhindret og ukritisk utfoldelse foran kamera uten motforestillinger, skriver pressesjef Beate Mikkelsen ved den israelske ambassaden i Oslo.

Gilbert svarer med å si at brevet bare er en del av det store propagandamaskineriet til Israel.

-  De kriger brutalt mot sivilbefolkningen. 50 prosent av de drepte er kvinner og barn, det kan ikke Israel bestride, sier Mads Gilbert til Dagbladet.

Bare i går ble fire gutter mellom 9 og 11 år drept av en israelsk granat mens de spilte fotball på en strand i Gaza.

- Det er forferdelig tragisk at det er sånn. Men å ensidig beskylde Israel og gi oss alt ansvaret, blir feil måte å rapportere på. Mads Gilbert nevner ikke med et ord at Hamas selv har en skyld i antallet sivile tap, sier Mikkelsen ved ambassaden til Dagbladet.

- Inntekt for egen ideologi Ambassaden sier Gilbert ved flere anledninger har anklaget Israel for å bevisst angripe sivile palestinere, spesielt kvinner og barn, og at de tester ulovlige våpen på befolkningen i Gaza. Israel benekter at de bevisst går etter sivile, men hevder heller at Hamas bevisst gjemmer seg bak dem.

- Ambassaden har stor respekt for mennesker som drar til konfliktområder for å hjelpe sivilbefolkningen, men synes det er betenkelig når personer som Gilbert bruker slik en situasjon til inntekt for sin egen radikale ideologi og virkelighetsoppfatning, skriver de.

Til påstandene om at Gilbert vrir på sannheten på grunn av sine politiske oppfatninger, svarer legen:

- Virkeligheten på bakken i Gaza og på Shifa-sykehuset, hvor jeg jobber, er så brutal at det er mer enn nok å beskrive virkeligheten for å opprøre folk, jeg trenger ikke legge til noe som helst, sier han til Dagbladet.