Israels angrep på Gaza over

Israelske helikoptre har nettopp angrepet Gaza by og Ramallah. To er drept og flere er såret under angrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikoptrene angrep mål både utenfor og i byene. Ifølge Jerusalem Post har den israelske hæren angrepet installasjoner og bygninger som tilhører palestinske myndigheter. Hovedmålet skal ha vært bygninger som tilhører Yassir Arafats livgarde, styrke 17.

Den israelske hæren beskylder styrke 17 og palestinsk politi for å være ansvarlig for flere av angrepene som har rammet Israel den siste tiden.

- Palestinerne angriper oss dag og natt, sa Israels forsvarsminister Binyamin Eliezer. Han sier også at det råder krigstilstand i Israel etter terroren de siste dagene.

Sharon beskylder Arafat for direkte å være ansvarlig for angrepene.

- Han fortsetter å være en terroristleder, sier Sharon. Situasjonen i Israel har blitt mer og mer anspent de siste dagene, etter at et spebarn ble skutt gjennom hodet. I tillegg har det vært flere angrep på israelske busser, senest i dag ble to tenåringsgutter drept da de ventet på bussen.

Vil ha hevn

Mange jøder har ropt på hevn. Men statsminister Ariel Sharon har svart at han ikke vil gjøre noe før landene i Den arabiske liga er ferdige med møtet sitt i nabolandet Jordan.

- Han vil ikke øke spenningen akkurat nå. Vi svarer når og sånn som vi vil, sier en kilde til Jerusalem Post.

Møtet i Den arabiske liga var ferdig for kort tid siden. Så kom svaret.

- Vi lever i vårt hjemland, og dette er det eneste sted hvor vi har rett og makt til å forsvare oss av egen kraft. Jeg bruker nå den retten, sa Sharon i nasjonalforsamlingen Knesset.

Palestinske meldinger går ut på at flere skal ha blitt skadet i angrepene. En talsmann for Arafat kaller angrepet en farlig opptrapping.

Jødene sier at angrepene var mot svært bestemte mål.

Siden september er 440 mennesker drept i urolighetene. Av dem var 359 personer palestinere, ifølge avisa USA Today. Flere av dem var barn.

DREPT I DAG: En jødisk 16-åring begraves etter at han ble drept i en palestinsk selvmordsaksjon denne morgenen.