SJU ÅR I FENGSEL: Tidligere president i Israel, Moshe Katsav, ble i dag i dømt sju års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot sine kvinnelige medarbeidere. Foto: AP Photo/Uriel Sinai, Pool
SJU ÅR I FENGSEL: Tidligere president i Israel, Moshe Katsav, ble i dag i dømt sju års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot sine kvinnelige medarbeidere. Foto: AP Photo/Uriel Sinai, PoolVis mer

Israels ekspresident dømt for voldtekt og seksuelle overgrep

Tidligere president Moshe Katsav må sone straff på sju års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels høyesterett stadfester dommen mot tidligere president Moshe Katsav for voldtekt og andre seksuelle overgrep. Straffeutmålingen på sju års fengsel blir også opprettholdt.

Katsav skal møte til soning av straffen allerede 7. desember, kunngjorde domstolen i Jerusalem torsdag. Den 65 år gamle ekspresidenten, som sier han er uskyldig dømt, får imidlertid være på frifot fram til da.

Få følelser Han viste få tegn til følelser da høyesteretts avgjørelse ble lest opp.

- Vi har enstemmig kommet fram til at det ikke fins noe grunnlag for å endre dommen som tidligere er avsagt ved en lavere rettsinstans, sa den ene av de tre dommerne som har behandlet saken.

Dømt for voldtekt Katsav er dømt for to ganger å ha voldtatt en av sine medarbeidere da han var medlem av den israelske regjeringen sent på 1990-tallet. Han er også anklaget for seksuell trakassering av to andre kvinner, som arbeidet for ham mens han var president i årene fra 2000 til 2007.

Han måtte i 2007 gå av og gi fra seg presidentvervet til tidligere utenriksminister Shimon Peres. Ifølge israelske medier, som siteres av nyhetsbyrået AFP, skal Katsav sone sin straff i en egen fløy for sterkt religiøse innsatte i et fengsel utenfor Tel Aviv.

NTB