Israels forsvarsminister ber Kerry om unnskyldning

Beskyldte USAs utenriksminister for å ha en «uforståelig besettelse» i arbeidet med Midtøsten-konflikten.

UNNSKYLDNING: USAs utenriksminister John Kerry får unnskyldning fra Israels forsvarsminister. Foto: AFP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix
UNNSKYLDNING: USAs utenriksminister John Kerry får unnskyldning fra Israels forsvarsminister. Foto: AFP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israels forsvarsminister ber USAs utenriksminister om unnskyldning for blant annet å ha beskyldt John Kerry for å ha en «uforståelig besettelse» i arbeidet med Midtøsten-konflikten.

Unnskyldningen fra Moshe Yaalon kom etter at Det hvite hus i Washington kunngjorde at USA forventer at Israel tar offentlig avstand fra de omstridte uttalelsene.

I en uttalelse sier Yaloon at han «ikke hadde noen intensjon om å fornærme utenriksministeren, og at han ber om unnskyldning om han ble fornærmet.»

Den sjeldne diplomatiske krisen mellom USA og Israel ble utløst av kommentarer fra den israelske forsvarsministeren Moshe Yaalon som er gjengitt i Israels største avis, Yediot Aharonot.

- Ikke verdt papiret - Den amerikanske planen for sikkerhetstiltak som vi fikk se, var ikke verdt papiret den var skrevet på, skal Yaalon ha sagt i en privat samtale med israelske tjenestemenn, ifølge Yediot Aharonot.

Yaalon skal ha beskyldt Kerry for å være naiv og antydet at han var til plage.

Yaalon skal også ha sagt at Kerry har en «uforståelig besettelse og messias-følelse» i arbeidet med å løse konflikten mellom israelere og palestinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer