Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israels hær frikjennes for Rachel Corries død

Ble overkjørt av bulldoser.

VANT IKKE FRAM: Rachel Corries foreldre Cindy (t.v.) og Craig Corrie (t.h.), og søster Rachel. Foto: AP Photo / Sebastian Scheiner / NTB Scanpix
VANT IKKE FRAM: Rachel Corries foreldre Cindy (t.v.) og Craig Corrie (t.h.), og søster Rachel. Foto: AP Photo / Sebastian Scheiner / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En israelsk domstol har avvist anklagene om at hæren handlet uaktsomt da den amerikanske fredsaktivisten Rachel Corrie ble overkjørt av en bulldoser og døde i 2003.

Den 23 år gamle amerikanske aktivisten deltok i en demonstrasjon mot rivning av en palestinsk bolig på Gazastripen da hun ble overkjørt av den militære bulldoseren.

Nå har en domstol i byen Haifa nord i Israel konkludert med at bulldoserføreren ikke handlet uaktsomt. Ifølge dommeren var Corries dødsfall «en beklagelig ulykke».

Rachel Corries familie saksøkte Israel i 2005 for forsettlig og ulovlig drap på aktivisten og for ikke å ha etterforsket saken grundig nok.

(NTB)

MISTET LIVET: Fredsaktivisten Rachel Corrie. Foto: AFP / NTB Scanpix
MISTET LIVET: Fredsaktivisten Rachel Corrie. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media