Israels hevn

Israelske stridsvogner har inntatt de palestinsk-kontrollerte byene Jenin og Nablus etter at en selvmordsbomber drepte 18 israelere i går. Nå vil de gjenerobre deler av Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens selvmordsbombe mot en buss full av skoleungdommer er den verste på seks år. I natt gikk stridsvogner inn i Jenin og Nablus på Vestbredden. I en erklæring fra den israelske regjering i natt het det at Israel vil gjeninnta deler av de palestinskstyrte områdene på Vestbredden. Israelerne vil bli stående i disse områdene inntil terrorangrepene mot Israel opphører, het det videre.

Palestinere åpnet ild da stridsvogner kjørte inn i Jenin, men motstanden var fånyttes.

Kamphelikoptre og pansrede personellkjøretøy deltok også i operasjonen, som var rettet mot Jenin by så vel som mot flyktningleiren. Israel er tidligere blitt beskyldt for å ha massakrert palestinere under en operasjon i flyktningleiren i Jenin i april i år.

Advart

Israelsk politi var i høyeste beredskap før selvmordsbomberen Mohammed al-Ghoul i går tok 18 mennesker med seg i døden. Før attentatet hadde de fått beskjed om at det var fare for en ny bombe. Faren til Mohammed al-Ghoul fortalte i går at han ble «svært lykkelig» da han fikk høre at sønnen hans var selvmordsbomberen.

Mohammed al-Ghoul
SKOLEBUSS: Mange av de drepte var barn og skoleungdommer på vei til skolen.
GJENEROBRER: Israelerne har med husvogner inn i de palestinske områdene.