Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israels morderjakt ble blodbad

Minst seks palestinere ble drept da Israels jakt på turistminister Rehavam Zeevis mordere i går utviklet seg til et blodbad i den palestinske byen Beit Rima på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lege i den okkuperte byen fortalte på telefon til nyhetsbyrået AP at han hadde sett fem døde da han natt til i går ble hentet av israelske soldater for å behandle sårede. Israel oppgir offisielt tallet på døde til seks, mens palestinske myndigheter sier at ni ble drept.

Antatt drapsmann fri

Den israelske forsvarsministeren Binyamin Ben-Eliezer hevdet at broren til turistminister Zeevis morder var blant de elleve som ble arrestert i Beit Rima. Den antatte drapsmannen skal imidlertid være på frifot.

Den palestinske regjering karakteriserte det israelske raidet mot Beit Rima som en «blodig massakre».

Sikkerhetssjefen i Gaza hevdet samtidig at jakten på Zeevis mordere bare var et påskudd for å invadere palestinske områder.

Det var i går ei uke siden drapet på turistministeren, som utløste en massiv israelsk gjengjeldelse.

- Vi vil ikke bli

I en tale i det israelske parlamentet i går sa statsminister Ariel Sharon at Israel ikke har noen planer om å bli i de palestinske områdene.

- Vi vil trekke oss tilbake når vårt oppdrag er utført.

Talen var et svar på president George W. Bushs krav om at Israel må trekke seg tilbake fra palestinske områder «så fort som mulig». Da hadde utenriksminister Colin Powell allerede krevd «øyeblikkelig tilbaketrekking».

Det ble også i går rapportert om minst fire drepte palestinere i andre byer som tidligere er invadert av israelske tropper.

Hele Norges coronakart