Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israels mur gir ny KrF-strid

Vil ikke kritisere muren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både stortingsgruppen og flere fylkeslag i Kristelig Folkeparti vil fjerne enhver kritikk av Israels mur fra partiets nye partiprogram, skriver Aftenposten.

Den omstridte muren på Vestbredden - som Den internasjonale domstolen i Haag har bedt Israel fjerne - har voldt hodebry for Kristelig Folkeparti. Nestleder Knut Arild Hareide, og resten av programkomiteen i partiet, la i vår fram et utkast til nytt partiprogram, med følgende setning om Israel og muren.:

«Israel har rett til å iverksette tiltak mot terror, men byggingen av muren er ingen fremtidsrettet løsning og kan bidra til å forsterke problemene.»

Siste del av denne setningen omtales nå som «Kr.F.s mest omdiskuterte bisetning.»

- Den blir strøket, sier Israel-venn Anita Apelthun Sæle og viser til at flere fylkeslag og hele stortingsgruppen støtter det synet. - Men det bør fortsatt stå at Israel har rett til å forsvare seg. Det vesentligste er at fordømmelsen av muren strykes ut av vårt program. Den må strykes og skal strykes, sier hun til Aftenposten.

Fredag møtes partiets landsstyre for å gå gjennom disse og 2400 andre forslag om endringer av programutkastet. I forslaget landsstyret får på sitt bord, foreslås det at hele den omtalte setningen strykes. Forslaget kommer fra en redaksjonskomité som har oppsummert alle endringsforslagene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media