Ny regjering i Israel:

Israels nye sjef

Naftali Bennett (49), Israels nye statsminister, er tidligere spesialkommando-sjef, teknologi-millionær, og plasserer seg til høyre for mannen han erstatter, Benjamin Netanyahu.

ISAELS NYE SJEF: Naftali Bennett (midten) er synlig fornøyd med at han er mannen som erstatter Benjamin Netanyahu (foran) som Israels statsminister. Bennett jobbet tidligere for Netanyahu, men ble skjøvet ut i kulden. Nå skal Bennett styre Israel. Foto: Ap / NTB
ISAELS NYE SJEF: Naftali Bennett (midten) er synlig fornøyd med at han er mannen som erstatter Benjamin Netanyahu (foran) som Israels statsminister. Bennett jobbet tidligere for Netanyahu, men ble skjøvet ut i kulden. Nå skal Bennett styre Israel. Foto: Ap / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Naftali Bennett (49) ble søndag Israels 13. statsminister, og mannen som erstatter Israels lengstsittende statsminister, Benjamin Netanyahu. Men han er egentlig ikke en politiker, ifølge israelske kommentatorer.

«I hvert fall ikke en konsekvent sådan», skriver kommentator og forfatter Anshel Pfeffer i Ha'aretz, som også har skrevet bok om den avtroppende statsminister Benjamin Netanyahu.

Smart pratmaker

Nettopp de mange motsetningene hos Bennett representerer den 73 år gamle israelske nasjonen, skriver nyhetsbyrået Ap.

Israels nye statsminister og sjef, 49-årige Naftali Bennett, har gjort mye forskjellig. Han har bodd i både Canada, USA og Israel og blir omtalt som militærleder, kompromissløs religiøs, ultranasjonalist, bosetter-leder, high-tech-millionær og politisk vidunder.

«De fleste navnelappene passer ikke helt», ifølge Pfeffer, som framstiller Bennett som en mann som har pratet med om hva han har gjort, enn en som briljerer der han er.

Sjøl beskriver gjerne Bennett seg som «mer høyrevridd enn Netanyahu». Han jobber for et såkalt Stor-Israel, som betyr at han ikke ønsker at palestinerne skal få sitt eget land på Vestbredden og Gaza.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer