Israels president etterforskes

Israels riksadvokat Elyakim Rubinstein har gitt politiet ordre om å starte etterforskningen av president Ezer Weizman som følge av at han har mottatt store pengegaver fra en fransk millionær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franskmannen Eduard Sarousi skal ha gitt Weizman store pengebeløp i perioden mellom 1988 og 1992. Israelske medier har anslått beløpet til 3,6 millioner kroner.

Weizman har innrømmet å ha tatt imot pengegaver fra Sarousi, men mener at han ikke hadde plikt til å gi opplysninger om det fordi de stammet fra en utenlandsk venn.

- Som følge av avsløringene har riksadvokaten og påtalemyndigheten bedt politiet om å starte etterforskningen sammen med skattemyndighetene, het det i en pressemelding fra Justisdepartementet.

Den frittalende, omstridte, men folkekjære Weizman har lovet å renvaske sitt navn. Han insisterer på at han ikke har gjort noe galt.

- Presidenten ber om å bli gransket på samme måte som andre israelske borgere, uten noen privilegier. Men han ber om at etterforskningen må skje så fort som mulig, opplyste Weizmans advokater.

(NTB-Reuters-DPA)