Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israels president kan tiltales for sexovergrep

Israelsk politi mener de har tilstrekkelig med bevis for å tiltale president Moshe Katsav for voldtekt, seksuell trakassering og ulovlig avlytting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk politi mener de har tilstrekkelig med bevis for å tiltale president Moshe Katsav for voldtekt, seksuell trakassering og ulovlig avlytting.

Det er tilstrekkelig med bevis som indikerer at presidenten har begått flere tilfeller av voldtekt, tvungne seksuelle handlinger, seksuelle handlinger uten samtykke og seksuell trakassering, sier politiet i en uttalelse som ble kunngjort søndag.

Det er også tilstrekkelig bevis som viser brudd på loven som forbyr avlytting, heter det videre i uttalelsen.

Etterforsket siden august

Etterforskningen av presidenten ble innledet i slutten av august da en tidligere sekretær hos Katsav leverte inn en klage til politiet. Etter dette har flere andre kvinner som har jobbet for presidenten, gjort det samme.

Den iranskfødte 60 år gamle Katsav, som bare spiller en seremoniell rolle i israelsk politikk, nekter for å ha gjort noe galt og sier at han er offer for en «offentlig lynsjing uten lov og dom».

Hevder Katsav har avlyttet ansatte

Ifølge en kilde i politiet har Katsav installert avlyttingsutstyr på telefonene til sine ansatte for å kunne lytte på samtalene deres.

RISIKERER TILTALE: Israels statsminister, Moshe Katsav, risikerer å bli tiltalt for en rekke overgrep. Foto: EPA
RISIKERER TILTALE: Israels statsminister, Moshe Katsav, risikerer å bli tiltalt for en rekke overgrep. Foto: EPA Vis mer

Israels riksadvokat Menachem Mazuz skal beslutte om det skal reises tiltale mot Katsav etter at påtalemyndigheten har vurdert bevisene mot ham. Prosessen vil trolig ta rundt to uker, ifølge politikilden. Katsav har imidlertid diplomatisk immunitet fra straffeforfølgelse, bortsett fra dersom nasjonalforsamlingen velger å stille ham for riksrett.

(NTB)