Israels tidligere president tiltales for voldtekt likevel

Hadde inngått omstridt avtale for å slippe straff.

TILTALT: Moshe Katsav. Foto: AFP PHOTO/YOAV LEMMER/Scanpix
TILTALT: Moshe Katsav. Foto: AFP PHOTO/YOAV LEMMER/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israels tidligere president Moshe Katsav tiltales for voldtekt og seksuell trakassering av flere av sine ansatte, opplyser det israelske justisdepartementet, melder israelske medier som Jerusalem Post og Haaretz.

- Etter endt etterforskning har riksadvokaten og påtalemyndigheten bestemt seg for å ta ut tiltale mot Moshe Katsav for sedelighetsforbrytelser mot en rekke av sine ansatte mens han var turistminister og president. Tiltalen omfatter blant annet voldtekt og seksuell trakassering, het det i en pressemelding fra departementet søndag.

Katsav gikk av i juni 2007 etter at fire kvinner som tidligere hadde vært ansatt hos presidenten, anklaget ham for trakassering og voldtekt.

Det er blitt hevdet at presidenten var en «serieovergriper».

Han ble først tiltalt for voldtekt i 2007.

Men i februar 2008 ble det kjent at han slapp voldtektstiltalen og at han ikke ville havne i fengsel.

Israelsk høyesterett opprettholdt den omstridte avtalen Katsav hadde inngått med landets riksadvokat. Presidenten hadde da innrømmet to tilfeller av sexpress, mot at han gikk av som president og slapp voldtektstiltale.

Israelske kvinnegrupper og menneskerettsorganisasjoner er sterkt kritiske til avtalen som ble inngått, og store folkemengder demonstrerte i Tel Avivs gater da den ble kjent.

Og nå ser det altså ut til at han ikke slipper tiltalen allikevel.

(Dagbladet.no/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer