Israels utenriksminister avviser 1967-grenser

Sier det er uaktuelt for Israel å vende tilbake til grensene før seksdagerskrigen i 1967.

UAKTUELT: Israels ultranasjonalistiske utenriksminister Avigdor Lieberman vil ikke flytte grensene tilbake. Foto: AFP PHOTO/POOL/Ronen ZVULUN /SCANPIX
UAKTUELT: Israels ultranasjonalistiske utenriksminister Avigdor Lieberman vil ikke flytte grensene tilbake. Foto: AFP PHOTO/POOL/Ronen ZVULUN /SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Jerusalem (NTB-AFP): Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier det er uaktuelt for Israel å vende tilbake til grensene før seksdagerskrigen i 1967.

Lieberman mener at en tilbakevending til de gamle grensene ikke vil få slutt på konflikten mellom Israel og palestinerne.

- Å gå tilbake til grensene fra 1967 i dag, slik vi blir presset til, vil ikke få slutt på konflikten og vil ikke gi noen garanti for fred og sikkerhet, sa Lieberman søndag. Det vil kun flytte konflikten innenfor 1967-grensene, mener han.

Uttalelsene ble gitt samtidig som Israel er under press til å legge ned en rekke bosetninger på Vestbredden.

Under krigen i juni 1967 ble både Gazastripen og Vestbredden, samt Sinai-halvøya okkupert av Israel.

Sinai er senere gitt tilbake til Egypt som følge av en fredsavtale. Israel har også trukket seg ut av Gazastripen, men har samtidig innført en blokade av det palestinske området som følge av rakettangrep mot Sør-Israel.

(NTB)