Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israels utenriksminister går av

TEL AVIV (NTB-Reuters-AFP): Israels utenriksminister David Levy kunngjorde i dag at han trekker seg fra Israels regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil i dag levere inn min avskjedssøknad til statsminister Benjamin Netanyahu, sa Levy på en pressekonferanse i ettermiddag. - Jeg kan ikke lenger regnes som medlem av denne regjeringen.

Sosiale problemer

Levy anklaget statsminister Netanyahu for å ha hindret fredsprosessen i Midtøsten og for å overse landets sosiale problemer. Levys parti representerer sefardiske jøder, som er flyttet til Israel fra arabiske og nordafrikanske land. Denne delen av befolkningen har ofte liten eller ingen utdannelse og er blant de vanskeligst stilte i Israel.

- Det er en sosial nød i landet som Netanyahus budsjettforslag overhodet ikke tar hensyn til, sa Levy da han protesterte mot budsjettet.

Vil overta selv

Statsminister Benjamin Netanyahu sa i kveld at han selv vil overta posten som utenriksminister inntil videre. Samtidig er det klart at den israelske opposisjonen med Arbeiderpartiet i spissen kommer til å fremme mistillitsforslag mot Netanyahus regjering neste uke. Dersom dette får flertal, må det utlyses omvalg innen to måneder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!