Israelsk 17-åring drept av bombe på Vestbredden

En 17 år gammel israelsk jente er drept, og faren og broren hennes er såret av en hjemmelaget bombe ved en bosetting på den okkuperte Vestbredden.

17-ÅRING DREPT: Ingen skal foreløpig ha tatt på seg ansvaret for bomben. Ahmad Gharabli / AFP / NTB scanpix
17-ÅRING DREPT: Ingen skal foreløpig ha tatt på seg ansvaret for bomben. Ahmad Gharabli / AFP / NTB scanpixVis mer

Bomba eksploderte ifølge den israelske avisa Ha'aretz ved et populært utfartssted i bosettingen Dolev nordvest for Ramallah fredag.

17 år gamle Rina Shnerb ble drept på stedet, mens den 21 år gamle broren hennes ble alvorlig skadd. Faren til de to, en 46-åring, er også fløyet til sykehus, men med moderate skader.

Ifølge israelske medier er det uklart om den hjemmelagde bomba var skjult på stedet, eller om den ble kastet på de tre. De israelske hæren utelukker at den ble kastet fra en bil i fart.

Store israelske styrker har nå omringet området og leter etter den eller de som sto bak bomba.

Ingen har tatt på seg ansvaret for bomba, men Hamas-lederen Ismail Haniyeh har kommentert angrepet og beskriver Vestbredden som «en vulkan som kommer til å få et utbrudd som følge av angrepene mot Jerusalem».

Haniyeh hyller dem som sto bak angrepet, som han kaller «heroisk», men understreker at han ikke vet hvem det var.

Israel holder nyvalg 17. september, og spenningen i området er økende. De siste ukene har det vært flere palestinske angrep mot israelske sikkerhetsstyrker og bosettere på den okkuperte Vestbredden.

- Vi har advart Israel mot å holde denne valgkampen på bekostning av palestinernes historiske rettigheter, sier Haniyeh.