Israelsk 17-åring drept av bombe på Vestbredden

En 17 år gammel israelsk jente er drept, og faren og broren hennes er såret av en hjemmelaget bombe ved en bosetting på den okkuperte Vestbredden.

17-ÅRING DREPT: Ingen skal foreløpig ha tatt på seg ansvaret for bomben. Ahmad Gharabli / AFP / NTB scanpix
17-ÅRING DREPT: Ingen skal foreløpig ha tatt på seg ansvaret for bomben. Ahmad Gharabli / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bomba eksploderte ifølge den israelske avisa Ha'aretz ved et populært utfartssted i bosettingen Dolev nordvest for Ramallah fredag.

17 år gamle Rina Shnerb ble drept på stedet, mens den 21 år gamle broren hennes ble alvorlig skadd. Faren til de to, en 46-åring, er også fløyet til sykehus, men med moderate skader.

Ifølge israelske medier er det uklart om den hjemmelagde bomba var skjult på stedet, eller om den ble kastet på de tre. De israelske hæren utelukker at den ble kastet fra en bil i fart.

Store israelske styrker har nå omringet området og leter etter den eller de som sto bak bomba.

Ingen har tatt på seg ansvaret for bomba, men Hamas-lederen Ismail Haniyeh har kommentert angrepet og beskriver Vestbredden som «en vulkan som kommer til å få et utbrudd som følge av angrepene mot Jerusalem».

Haniyeh hyller dem som sto bak angrepet, som han kaller «heroisk», men understreker at han ikke vet hvem det var.

Israel holder nyvalg 17. september, og spenningen i området er økende. De siste ukene har det vært flere palestinske angrep mot israelske sikkerhetsstyrker og bosettere på den okkuperte Vestbredden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer