Israelsk avis fortsetter hetsen av Norge

I dag la Jerusalem Post ut en omarbeidet sak om norsk jødehat. Men nå er den fjernet. Igjen.

FORTSETTER KAMPANJE: Jerusalem Post skriver igjen at antisemittismen eksploderer i Norge.
FORTSETTER KAMPANJE: Jerusalem Post skriver igjen at antisemittismen eksploderer i Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går publiserte Jerusalem Post en artikkel der de skrev at Norges finansminister Kristin Halvorsen ropte «Død over jødene!» mens hun ledet et demonstrasjonstog. Etter at Dagbladet tok kontakt med den betydningsfulle israelske avisa, slettet de saken.

I dag er en ganske lik artikkel publisert igjen, med noen endringer:

Nå har Jerusalem Posts nettutgave trykket et bilde av finansminister Kristin Halvorsen. Men - nå har de fjernet informasjonen om at hun ropte «død over jødene»:

«En rekke offisielle representanter for regjeringen snakket nedsettende om Israels handlinger i Gaza - inkludert finansminister Kristin Halvorsen, som ledet marsjen mot operasjonen, hvor «Død over jødene» ble hørt», skriver Jerusalem Post i dag.

Sjokkert SV
SV-leder Kristin Halvorsen ønsker ikke å kommentere saken, men SV har i ettermiddag lagt ut en pressemelding på engelsk der de sier at de er sjokkert over de antijødiske beskyldningene.

«Kristin Halvorsen deltok i en fredsdemonstrasjon for Gaza den 8. januar i år. Det var ikke noen anti-jødiske slagord under markeringen overhode, som Jerusalem Post antyder», skriver SV.

Flere bekreftelser
Dagbladet ringer Jerusalem Post for å høre hvorfor de legger ut saken som er veldig lik den de fjernet i går kveld:

- Vi fikk mange mail og henvendelser fra folk som sa at artikkelens innhold ikke stemte. Da vi ikke fikk tak i journalisten, valgte vi å ta bort saken, sier David Brinn, stedfortredende internettredaktør i Jerusalem Post til Dagbladet.

- Men hvorfor legger dere ut saken igjen i dag?

- Vi har lagt ut saken med noen endringer i dag, fordi vi har snakket med flere kilder som bekrefter innholdet, sier Brinn.

- Men Imre Hercz var en av journalistens kilder. Han sier han ga journalisten et helt annet bilde. Han sier han er helt uenig i artikkelen. Hvorfor kommer ikke hans syn med, om at det ikke er enorm antisemittisme i Norge?

- Vi har kilder som sier at det eksisterer antisemittisme i Norge. Nå følger vi også opp saken videre, sier Brinn.

Rundt en time etter at Dagbladet snakket med Brinn om den mye omtalte saken, er den igjen fjernet fra Jerusalem Posts nettutgave.

Skuffet norsk jøde
Den norske holocaustoverlevende Imre Hercz er overrasket og skuffet over at Jerusalem Post igjen velger å legge ut en sak om at antisemittismen har eksplodert i Norge.

- Jeg er forbauset. Hvem er kildene deres, lurer jeg. Det Jerusalem Post kommer med, er misledet informasjon. Det må være gitt av noen som ikke er kjent med de norske forholdene, sier Hercz til Dagbladet og fortsetter:

- Det går ikke an å dømme et helt land, en hel befolkning på grunn av at noen mennesker kanskje har sagt noe sånt i et demonstrasjonstog. Det gir et helt uriktig bilde av saken.

• Dagbladet har ikke lenger tid til å monitorere debatten og må dermed stenge muligheten for flere innlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer