Israelsk avis: Kristin Halvorsen sa «Død over jødene!»

- Jeg er feiltolket og forferdet, sier den norske jøden Imre Hercz.

FEILSITERT OG SJOKKERT: Den norske jøden og holocaustoverlevende Imre Hercz ble intervjuet av Jerusalem Post, men mener artikkelen ble fullstendig forvrengt i forhold til hva han sa i intervjuet. - Det jeg sa passet ikke inn i skjemaet, men jeg er helt forferdet over artikkelen, sier Hercz til Dagbladet. Foto: Scanpix
FEILSITERT OG SJOKKERT: Den norske jøden og holocaustoverlevende Imre Hercz ble intervjuet av Jerusalem Post, men mener artikkelen ble fullstendig forvrengt i forhold til hva han sa i intervjuet. - Det jeg sa passet ikke inn i skjemaet, men jeg er helt forferdet over artikkelen, sier Hercz til Dagbladet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den israelske avisa Jerusalem Post skriver i dag at antisemittismen og anti-israelske følelser har eksplodert i Norge. Det stadig voksende hatet mot Israel og jødene er drevet av norsk media og og den intellektuelle eliten, ifølge norsk-jødiske ledere, melder artikkelen. Avisen skriver videre om forholdene i Norge under Gaza-krigen i vinter:

«Under krigen var Oslo preget av voldelige, anti-israelske demonstrasjoner. En rekke talspersoner har snakket nedsettende om Israels handlinger i Gaza - inkludert finansminister Kristin Halvorsen, som ledet en marsj, ropende, «Død over jødene!»», skriver Jerusalem Post.

Jerusalem Post er en viktig avis i Israel, som har stor internasjonal innflytelse.

Forferdet norsk jødeIsraelske aviser skriver jevnlig at utenlandske medier, og nordiske medier spesielt, skriver mye negativt om Israel, men dagens artikkel om at Kristin Halvorsen skal ha ropt «Død over jødene!», er den hittil drøyeste.

- Alt jeg har skrevet er riktig. Jeg har fått informasjonen fra flere kilder. Fra Israel-Wat, fra Manfred Gerstenfeld og Imre Hercz. Men jeg vil ikke at du siterer meg på noen ting, forteller journalisten som har skrevet saken, Maya Spitzer, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer