Israelsk forsvarsminister går av: Ekstremister har tatt over Israel

Moshe Ya'alon går av som minister, og er sterkt uenig med statsminister Benjamin Netanyahu.

TREKKER SEG:  Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon offentliggjorde i dag at han gir fra seg ministervervet. Samtidig varsler han at han kommer tilbake, for å kjempe om et lederverv i landet. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix
TREKKER SEG: Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon offentliggjorde i dag at han gir fra seg ministervervet. Samtidig varsler han at han kommer tilbake, for å kjempe om et lederverv i landet. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Israels forsvarminister, Moshe Ya'alon, gikk i dag på talerstolen og leverte sin avskjedssøknad som landets forsvarsminister.

- I det siste har jeg vært sterkt uenig med statsministeren når det kommer til moralske og profesjonelle saker. I morges fortalte jeg statsministeren at jeg trekker meg fra regjeringen og Knesset for å ta en pause fra det politiske livet, sier Ya'alon til det oppmøtte pressekorpset.

- Vold og rasisme Yaalon melder videre at han mener at ekstreme elementer har tatt over landet, ifølge den israelske avisa Ha'aretz.

- Jeg kjempet alt jeg maktet for å forhindre ekstremisme, vold og rasisme i det israelske samfunnet, og som truer vår stabilitet. Disse kreftene er og på vei inn i IDF (israelske hæren, journ.anm), og har allerede skadet organisasjonen, tordner Ya'alon.

Han sa videre at han har jobbet bra med statsminister Benjamin Netanyahu, men at han den siste tida «dessverre har vært sterkt uenig når det gjelder moralske og profesjonelle saker i forhold til statsministeren, flere ministre og en rekke folkevalgte».

Ryster grunnvollene Ya'alon er ingen hvilken som helst mann i Israel. Han har vært sjef for de israelske IDF i en årrekke, og vært forsvarsminister siden 2012. Han sier videre:

- Generelt er det israelske samfunnet et sunt samfunn, hvor majoriteten er for et jødisk, demokratisk og liberalt samfunn. Men til min store sorg, tar ekstremister og farlige elementer over Israel og Likud-partiet. De ryster ved landets grunnvoller og truer med å skade dets borgere.

Han fortsetter:

- Dessverre har våre erfarne politikere valgt hat og segregering i stedet for å forene folket. Nå har jeg sagt min ærlige mening fordi jeg er bekymret for Israel og landets framtidige generasjoner.

Mannen tar nå en pause fra israelsk politikk. Men:

-Jeg akter ikke å forlate offentlig og politisk liv. I framtida vil jeg komme tilbake og kjempe for å bli en del av landets lederskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer