Israelsk forsvarsminister går av: Ekstremister har tatt over Israel

Moshe Ya'alon går av som minister, og er sterkt uenig med statsminister Benjamin Netanyahu.

TREKKER SEG:  Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon offentliggjorde i dag at han gir fra seg ministervervet. Samtidig varsler han at han kommer tilbake, for å kjempe om et lederverv i landet. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix
TREKKER SEG: Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon offentliggjorde i dag at han gir fra seg ministervervet. Samtidig varsler han at han kommer tilbake, for å kjempe om et lederverv i landet. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Israels forsvarminister, Moshe Ya'alon, gikk i dag på talerstolen og leverte sin avskjedssøknad som landets forsvarsminister.

- I det siste har jeg vært sterkt uenig med statsministeren når det kommer til moralske og profesjonelle saker. I morges fortalte jeg statsministeren at jeg trekker meg fra regjeringen og Knesset for å ta en pause fra det politiske livet, sier Ya'alon til det oppmøtte pressekorpset.

- Vold og rasisme Yaalon melder videre at han mener at ekstreme elementer har tatt over landet, ifølge den israelske avisa Ha'aretz.

- Jeg kjempet alt jeg maktet for å forhindre ekstremisme, vold og rasisme i det israelske samfunnet, og som truer vår stabilitet. Disse kreftene er og på vei inn i IDF (israelske hæren, journ.anm), og har allerede skadet organisasjonen, tordner Ya'alon.

Han sa videre at han har jobbet bra med statsminister Benjamin Netanyahu, men at han den siste tida «dessverre har vært sterkt uenig når det gjelder moralske og profesjonelle saker i forhold til statsministeren, flere ministre og en rekke folkevalgte».

Ryster grunnvollene Ya'alon er ingen hvilken som helst mann i Israel. Han har vært sjef for de israelske IDF i en årrekke, og vært forsvarsminister siden 2012. Han sier videre:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer