«OBAMA STYLE»:  Lederen for sosiale medier i det israelske forsvaret har fått krass kritikk etter at han la ut et bilde på Facebook, der han har ansiktet dekket i gjørme og skriver Obama style i billedteksten.
«OBAMA STYLE»: Lederen for sosiale medier i det israelske forsvaret har fått krass kritikk etter at han la ut et bilde på Facebook, der han har ansiktet dekket i gjørme og skriver Obama style i billedteksten.Vis mer

Israelsk forsvarstalsmann dekket ansiktet i gjørme og kalte det «Obama style»

Nå har han slått full retrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen på bildet er Sacha Dratwa (26), lederen for sosiale medier i det israelske forsvartet. Han er nå i hardt vær etter at han la ut et bilde på Facebook der han har dekket ansiktet i gjørme, og skrev «Obama style» i billedteksten. Huffington post kaller bildet skandaløst, og saken har fått stor oppmerksomhet i amerikanske medier.

Det er ikke lenge siden konflikten i Gaza blusset kraftig opp etter at Israel satte i gang en storoffensiv.

Men krigføringen under Gaza-krisa foregikk også på nettet, der en massiv propagandakrig ble satt i gang.

Det israelske forsvaret har vært svært påpasselige med å spre informasjon om hvor mange angrep Hamas har utført, at angrepene rammer sivile, osv. Dermed fikk Sacha Dratwa en sentral rolle i konflikten.

Sterke reaksjoner Reaksjonene på bildet kombinert med billedteksten har vært kraftige på Facebook. «You know this is racist yeah?», skriver en bruker. En annen nøyer seg bare med å skrive «Fuck u».

Amerikanske ABC skriver at forsvarsmannen ser ut til å befinne seg ved Dødehavet, der det å smøre ansiktet inn med gjørmen er en populær aktivitet.

Bildet skal ha ligget ute på Facebook-profilen til Dratwa siden september, men ikke blitt kjent før nå etter at han har blitt en mer kjent figur i det offentlige.

Forvarsmannen selv har i ettertid rykket ut og avfeid på sosiale medier at han er rasist. På Facebook skriver han at det har vært en kynisk bruk av bilder fra hans profil, og at han derfor har begrenset offentlighetens tilgang.

Full retrett - Jeg er, og har alltid vært, fullstendig oppriktig om minie synspunkter, og jeg har ingenting å skjule. Det nevnte bildet reflekterer ikke mine meninger og har ingen sammenheng med min stilling i IDF (det israelske forsvaret, journ.anm.).

På mikrobloggnettstedet Twitter gjentar han budskapet til en bruker:

- Jeg er ikke en rasist. Stopp med å spre løgner om meg.

IDF har overfor ABC nektet å kommentere saken.