Israelsk granat traff FN-skole full av flyktninger

Minst tre drept. Nylig skal helikoptre ha beskutt marked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under et angrep fra israelske kamphelikoptre i dag skal et marked i Bureij sør for Gaza by ha blitt truffet, ifølge Al-Jazeera.

Det er ennå ikke kjent hvor mange som ble skadd eller drept i angrepet, som tv-kanalen meldte om i 10.20-tida norsk tid.

Meldingen kom kort tid etter at det ble kjent at israelske bomber i natt traff en FN-skole i Gaza.

- Hvorfor gjør de dette?
UNRWA har flere skoler i Gaza som de har åpnet for palestinere som har flyktet fra hjemmene sine grunnet den pågående krigen. Etter det Dagbladet.no får opplyst, er det mange tusen palestinere som gjemmer seg i UNRWA-skolene.

I går kveld, rundt klokka 23.30 lokal tid skjedde så det alle fryktet: En israelsk rakett traff fra et kriggskip traff en av UNRWA-skolene som var åpnet som tilfluktssted.

- Tre personer ble drept. Dette er en menneskelig tragedie. Vi spør israelerne hvorfor de gjør dette. Vi trenger forklaringer, sier Adnan Abu Hansa på telefon fra Gaza til Dagbladet.

Han er en av UNRWAs talspersoner, basert inne i Gaza.

Dagbladets reporter Hamada Hamda i Gaza har fått opplyst at det i tillegg til de døde også er skadde etter angrepet.

Dødstallene stiger
Skolen som ble truffet ligger midt i Gaza by, i Al Masr-område, som er ved flyktningleiren Beach Camp. Denne ligger helt nede ved sjøen.

- UNRWA-skoler burde være trygge. Vi har fortalt israelerne hvor våre skoler og folk er, og det er ikke mulig å rettferdiggjøre at disse stedene blir skutt på. Hvis våre skoler ikke er trygge, hvor skal folk her i Gaza være trygge? Spør Abu Hansa.

I morgentimene i dag var de siste, dystre sifrene at minst 573 palestinere er drept og omlag 2600 skadd i løpet av den israelske offensiven, ifølge Al Jazeera Fem israelske soldater er drept i kampene på bakken, ifølge avisa Haaretz.

- Vi får meldinger fra Shifa-sykehuset at det kommer inn mange skadde der også i dag, sier UNRWA-talsmannen til Dagbladet.no.

ENESTE TILFLUKTSSTED: Mange beboere på Gaza har flyktet til FN-drevne skoler som denne i Beit Lahia.  Foto: MAHMUD HAMS /AFP/SCANPIX
ENESTE TILFLUKTSSTED: Mange beboere på Gaza har flyktet til FN-drevne skoler som denne i Beit Lahia. Foto: MAHMUD HAMS /AFP/SCANPIX Vis mer