Israelsk granat traff FN-skole full av flyktninger

Minst tre drept. Nylig skal helikoptre ha beskutt marked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under et angrep fra israelske kamphelikoptre i dag skal et marked i Bureij sør for Gaza by ha blitt truffet, ifølge Al-Jazeera.

Det er ennå ikke kjent hvor mange som ble skadd eller drept i angrepet, som tv-kanalen meldte om i 10.20-tida norsk tid.

Meldingen kom kort tid etter at det ble kjent at israelske bomber i natt traff en FN-skole i Gaza.

- Hvorfor gjør de dette?UNRWA har flere skoler i Gaza som de har åpnet for palestinere som har flyktet fra hjemmene sine grunnet den pågående krigen. Etter det Dagbladet.no får opplyst, er det mange tusen palestinere som gjemmer seg i UNRWA-skolene.

I går kveld, rundt klokka 23.30 lokal tid skjedde så det alle fryktet: En israelsk rakett traff fra et kriggskip traff en av UNRWA-skolene som var åpnet som tilfluktssted.- Tre personer ble drept. Dette er en menneskelig tragedie. Vi spør israelerne hvorfor de gjør dette. Vi trenger forklaringer, sier Adnan Abu Hansa på telefon fra Gaza til Dagbladet.

Han er en av UNRWAs talspersoner, basert inne i Gaza.Dagbladets reporter Hamada Hamda i Gaza har fått opplyst at det i tillegg til de døde også er skadde etter angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer