Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelsk helikopter skutt ned

Hizbollah har skutt ned et militært helikopter. Israel oppgir ikke hvor mange som ble skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikopteret ble skutt ned i Maryamein dalen, i nærheten av landsbyen Yater, melder AP.


Den israelske hæren har bekreftet at ett helikopter er skutt ned, men oppgir ikke antallet skadde soldater.

Ny type rakett

På TV-kanalen al-Manar, hevder Hizbollah at helikopteret ble skutt ned men en ny type rakett, «Vaad» som på arabisk betyr løfte.

Hizbollah hevder at det pågikk skudveksling mellom mellom israelerne og deres krigere rundt det brennedende vraket, mens israelske soldater prøvde å redde ut skadde.

19 drept

Begge sider melder om suksess i dagens kamper. Israelerne sier at de har drept over 40 Hizbollah soldater. Hizbollah vedgir at kun tre av deres soldater har blitt drept, skriver AP.

BBC melder at 19 israelske soldater ble drept i løpet av dagen lørdag og natt til søndag.
Israelsk radio meldte at 100 israelske soldater har blitt skadd i dag. Dette er det høyeste antallet skadde soldater på en dag.

 Stor-innryk: Israelske soldater langs en vei i sør-Libanon, tropper og stridsvogner har kommet til Litanielven. Foto: EPA
Stor-innryk: Israelske soldater langs en vei i sør-Libanon, tropper og stridsvogner har kommet til Litanielven. Foto: EPA Vis mer