Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelsk kvinne fikk to års fengsel for rasisme

Jerusalem (NTB-Reuters): En israelsk kvinne er dømt til to års fengsel for å ha hengt opp plakater der Islams profet Muhammed ble framstilt som en gris. Plakatene vakte sterke reaksjoner blant palestinere og muslimer verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle Tatyana Suskin ble dømt for å ha begått en rasistisk handling og krenket religiøse følelser. Ifølge dommen har hun også støttet en terroristgruppe og satt liv i fare ved å kaste stein på en arabisk bil.

Suskin er russisk innvandrer og tilhenger av den forbudte ekstremistorganisasjonen Kach. Plakat-aksjonen utløste langvarige sammenstøt mellom palestinere og israelske styrker i byen Hebron på Vestbredden.

Men griseplakaten utløste også sterke protester blant muslimer som lever fjernt fra de daglige motsetningene i Hebron og andre steder på Vestbredden. Både i Bangladesh og i Iran kom det til store demonstrasjoner, og islamske rettslærde sa at folk som henger opp slike plakater, bør straffes med døden.

I retten framstilte Tatyana Suskin seg som offer for et korrupt politisk og juridisk system. Retten kunne ha dømt henne til over 20 års fengsel, men valgte å gi henne en beskjeden straff.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!