Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelsk mann drept på vei over grensa til Gaza

Sikkerhetsvakter skjøt og drepte en mann som prøvde å komme seg over grensa til Gaza-stripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Israelske vakter skjøt i dag en mann som prøvde å klatre over et gjerde på hovedgrensa mellom Israel og Gaza, opplyser det israelske forsvaret overfor nyhetsbyrået Reuters.

Hendelsen skjedde ved grenseovergangen Erez lengst nord i Gaza på grensen til Israel.

- Vakter identifiserte en mann som løp mot grensa og prøvde å klatre over sikkerhetsgjerdet. De ba han stoppe og skjøt varselskudd i luften. Da han ikke fulgte kommandoen, skjøt de, opplyser militæret i en uttalelse.

I uttalelsen gjengitt av Reuters kom det fram at mannen var israelsk borger og angivelig skal ha vært mentalt ustabil. Ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti er dette første gang en israelsk person har forsøkt å krysse grensa inn til Gaza-stripen. Det er mer vanlig at palestinerne prøver å krysse grensa til Israel.

Den israelske avisa Haaretz skriver at mannen, som var i 30-åra, hadde parkert bilen og begynt å løpe mot gjerdet. Mannens motiv er uklar. Ifølge Reuters døde mannen av skadene på sykehuset.

Israel forbyr alle sine borgere å dra til Gaza, og nekter også palestinere å forlate Gaza-stripen, der 1,5 millioner palestinere bor under israelsk blokkade. Spenningen ved grensa er spent, og flere palestinere har blitt drept ved grensa.

GRENSEOVERGANG: En mann ble skutt da han prøvde å komme seg inn i Gaza. ILLUSTRASJONSFOTO: AFP PHOTO/DAVID BUIMOVITCH/SCANPIX
GRENSEOVERGANG: En mann ble skutt da han prøvde å komme seg inn i Gaza. ILLUSTRASJONSFOTO: AFP PHOTO/DAVID BUIMOVITCH/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media