Israelsk minister går av etter sexanklager

Beskyldes for å ha forsøkt å presse kvinner til sex.

GÅR AV: Israels visestatsminister Silvan Shalom. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
GÅR AV: Israels visestatsminister Silvan Shalom. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israels visestatsminister Silvan Shalom (57) trekker seg fra alle politiske verv på grunn av anklager om seksuell trakassering.

Det betyr at statsminister Benjamin Netanyahu mister en av sine mest erfarne ministre og partifeller.

Shalom var både innenriksminister og visestatsminister i landet, men trekker seg på grunn av en rekke artikler og påstander om uanstendig oppførsel og at han skal ha forsøkt å presse kvinner til sex.

- Under disse omstendighetene har jeg bestemt meg for å trekke meg fra stillingen som minister og medlem av nasjonalforsamlingen, sier han i en uttalelse.

- Familien støtter meg fullt ut, men det er ikke mulig å rettferdiggjøre prisen de må betale for dette, fortsetter Shalom og hevder at han er uskyldig.

Saken begynte å rulle da avisen Haaretz skrev om den første anklagen mot Shalom. En kvinnelig ansatt i staben hevdet at politikeren for over ti år siden skal ha bedt henne om å utføre oralsex på ham, men anmeldte ikke saken til politiet.

Saken kunne ikke rettsbehandles på grunn av foreldelsesfristen, men den utløste en rekke anklager fra minst ti kvinner som hevder at Shalom skal ha trakassert dem. Dermed vil Israels nasjonale påtalemyndighet likevel starte etterforskning for å kartlegge om det er hold i beskyldningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer