Israelsk nybygger-familie massakrert

Israel svarer med å bygge 100 nye boliger på Vestbredden for hver drepte. Samtidig hyller Fatah terrorist.

TRE FORELDRELØSE BARN: Fem medlemmer av familien Fogel, foreldrene og tre barn - den yngste tre måneder - ble brutalt myrdet i sitt hjem i bosetningen Itamar fredag. To av barna i familien var hjemme, men overlevde uskadd, mens den 12 år gamle dattera i familien var ikke hjemme. De tre barna er nå foreldreløse. Foto: AP Photo/Sebastian Scheiner
TRE FORELDRELØSE BARN: Fem medlemmer av familien Fogel, foreldrene og tre barn - den yngste tre måneder - ble brutalt myrdet i sitt hjem i bosetningen Itamar fredag. To av barna i familien var hjemme, men overlevde uskadd, mens den 12 år gamle dattera i familien var ikke hjemme. De tre barna er nå foreldreløse. Foto: AP Photo/Sebastian Scheiner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fem medlemmer av familien Fogel ble brutalt myrdet med kniv mens de lå og sov i den israelske bosetningen Itamar på Vestbredden.

Drapsofrene er Udi  (37), Ruth (36), Yoav (10), Elad (4) og tre måneder gamle Hadas. Alle Fogel. Ytterligere to barn i familien var hjemme under angrepet, men overlevde uskadd.

Den 12 år gamle dattera i familien var bortreist med en ungdomsgruppe og var ikke hjemme. Hun kom hjem rundt midnatt, men fikk ikke svar da hun ringte på. Med naboenes hjelp klarte hun å komme seg inn, der oppdaget hun at begge hennes foreldre og tre mindre søsken var drept.

Politiet sier ifølge Haaretz at en eller flere ukjente gjerningsmenn brøt seg inn bevæpnet med kniv. De knivstakk og drepte foreldrene og de tre barna.

I Israelske medier blir drapsmennene omtalt som «terrorister» og opinionen beskylder palestinere for å stå bak. Det er jevnlig voldsepisoder mellom israelske nybyggere på Vestbredden og palestinere. Ofte har det bakgrunn i konflikter om vannkilder og høydedrag.

20 000 i begravelsen I dag ble familien gravlagt ved Givat Shaul-kirkegården i Jerusalem. Jerusalem Post melder at 20 000 mennesker møtte opp for å vise sin forakt for voldshandlingen og for å støtte nybyggerne på Vestbredden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer