Israelsk paraglider fløy til Libanon

Der stod Hizbollah klare til å kidnappe den desperate israeleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den flyvende israeleren, Adam Wexler (26), skapte kaos og skyting mellom den israelske hæren og Hizbolla på grensa mellom Israel og Libanon onsdag denne uka, melder den israelske avisa Haaretz. Sammen med kompisen Itai Tikserman (25), paraglidet Wexler fra Tzuk Manara-området, som er et utfartssted for paraglidere i Israel. Stedet ligger like ved den israelske grensa.

«Få meg ut herfra»

Det var veldig sterk vind fra øst onsdag. Derfor ventet de to kameratene lenge og vel før de tok av. Men da vinden roet seg litt, sprang Wexler avgårde. Men - vinden hadde tydelig ikke roet seg nok: To minutter etterpå suste nemlig paraglideren hans i full fart østover, mot Libanon.

Da Wexler skjønte hva som holdt på å skje, forsøkte den erfarne paraglideren å lande. Da han først klarte det, var han 40-50 meter innenfor Libanon, like i utkanten av landsbyen Mis al-Jabal. Den israelske paraglideren ringte sporenstreks vennene sin på andre siden av grensa. De kontakten den israelske hæren.

- Da vil ankom grensa, så vi at Wexler var på feil side av grensa. Vi rådet ham til å la paraglideren ligge, for så å prøve å hoppe over grensegjerdet, forteller Meir Sagiv til avisa.

- Men klarte ikke å komme seg over gjerdet, og begynte å bli hysterisk. Han ropte «få meg ut hverfra! Få meg ut herfra!»

Skuddvekslinger

På den libanesiske sida kom tre bevæpnede Hizbollah-menn kjørende mot israeleren i full fart. De kom seg raskt ut av bilen og løp mot den livredde Wexler. Sagiv sa til Wexler at han ikke hadde tid til å hoppe over gjerdet. Han måtte i stedet prøve å gjemme seg under en busk eller noe.

- Det er frustrerende. Du kan se alt skje foran øynene dine, men du kan ikke gjøre noe, sier Sagiv.

Men akkurat da situasjonen så ut som verst, kom soldater fra den israelske hæren stormende til grenseområdet. De tok Sagivs telefon og instruerte Wexler i hva han skulle gjøre. De ba ham krabbe mot en port i grensegjerdet. Noen israelske soldater krabbet mot samme port fra den israelske siden. Målet var å åpne denne for sin uheldige medborger. På samme tid skjøt andre soldater mot de tre gisselfangst-ivrige Hizbollah-medlemmene.

Hizbollah-mennene skjønte så at de var i undertall. De forsvant til sist.

- Soldatene reddet meg. Uten dem hadde jeg ikke vært i live, sier Wexler til avisa.

<B>PARAGLIDING:</B> Grensesprengende sport.