Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelsk raid i Libanon i natt

- Skjør våpenhvile, advarer FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det israelske forsvaret berefter nå at de gjennomførte en militæraksjon i den østlige delen av Bekaa-dalen i Libanon i natt. Tre Hizbollah-soldater mistet livet i angrepet ifølge nyhetsbyrået Reuters. Den israelske avisen Haaretz melder at en israelsk soldat omkom.

Sammenstøtet er den første store trefningen mellom partene etter at våpenhvilen trådte i kraft mandag. Minst 1183 libanesere og 157 israelere mistet livet under de 34 dagene krigen varte.

Sammenstøtet kom bare timer etter at FNs generalsekretær Kofi Annan omtalte våpenhvilen som «skjør».

Spesialstyrker

Angrepet startet i går kveld med at israelske droner, førerløse fly, sirklet over Bekaa-dalen. Den libanesiske sikkerhetstjenesten hevder israelske fly avfyrte raketter.

- Kampfly og helikoptre angrep uidentifiserte mål ved daggry, vest for den antikke byen Baalbek, i nærheten av landsbyen Bodai, sier kilden innenfor libanesisk etterretning til Reuters.

Libanesiske myndigheter sier videre at to israelske helikoptere landet soldater. Målet skal ifølge libaneserne ha vært kontoret til Hizbollah-leder Sheikh Mohammed Yazbek, men soldatene ble oppdaget.

Al-Manar, tv-stasjonen til Hizbollah, rapporterer at geriljatroppene deres støtte sammen med israelere nær Bodai. Israelerne skal ha blitt tvunget til å fly ut under dekke fra ild fra flyene.

Israel sier angrepet ble gjennomført for å stanse en iransk-syrisk våpenleveranse til Hizbollah, og at angrepet lyktes.

SKJØR VÅPENHVILE: Bildet viser israelske soldater som trekker seg tilbake etter at våpenhvilen trådte i kraft. I natt gjennomførte Israel et raid i Bekaa-dalen i Libanon.