Israelsk rakett traff Norsk Folkehjelp-bil

- Flyet må ha siktet på bilen eller bolighuset ved siden av, sier Petter Eide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


En av Norsk Folkehjelps biler på Gazastripen ble fredag truffet av en israelsk rakett.
 Ingen ble såret i angrepet, forteller generalsekretær Petter Eide.

Ingen befant seg i bilen da den ble truffet av det Eide tror er en rakett avfyrt fra et spionfly uten pilot, eller en såkalt drone.

Bilen sto parkert midt i et boligområde.

- Bilen var godt merket med Norsk Folkehjelps emblem på taket og flagg og sto parkert utenfor leiligheten til en av Norsk Folkehjelps ansatte. Bilen ble totalødelagt og vinduene i leiligheten ble blåst inn, forteller Eide til NRK.

Ifølge generalsekretæren i Folkehjelpen finnes det ikke militære mål i området raketten slo ned, som er Beach Camp nord for Gaza by.


Svært presise

- Denne typen raketter er svært presise. De bommer ikke med mer enn en meter eller to, så enten har de siktet på bilen eller på bolighuset ved siden av, fastslår Eide.

Aldri tidligere har en av Norsk Folkehjelps biler blitt truffet på Gazastripen.

- Er det slik at de har siktet på vår bil, innebærer det en bekreftelse på det vi har vært engstelig for de siste par dagene, at vi nå også blir et militært mål, sier Eide. (NTB)

 

 INGEN SKADD:  En av Norsk Fplkehjelps biler på Gazastripen ble fredag gtruffet av en israelsk rakett. - Noe slikt har aldri skjedd før, sier  generalsekretær Petter Eide.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
INGEN SKADD: En av Norsk Fplkehjelps biler på Gazastripen ble fredag gtruffet av en israelsk rakett. - Noe slikt har aldri skjedd før, sier generalsekretær Petter Eide. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer