Israelsk soldat anklages for å ha drept ubevæpnet palestiner. Nå krangler hans eget folk om han er en helt eller en morder

Engasjerer Israel - helt til toppen av styre og stell.

LIGGER DØD I GATA: Israelske soldater vokter liket til en drept palestiner i Hebron på Vestbredden. Et dødsfall som har satt sinnene i kok i Isral. Foto: NTB Scanpix
LIGGER DØD I GATA: Israelske soldater vokter liket til en drept palestiner i Hebron på Vestbredden. Et dødsfall som har satt sinnene i kok i Isral. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at en video som skal vise en israelsk soldat drepe en palestinsk knivmann mens han ligger uskadeliggjort på bakken dukket opp på skjærtorsdag, har debatten rast i Israel, ifølge Washington Post.

Om soldaten er en helt eller en morder har engasjert helt til toppen av både politisk og militært styre og stell - og mannen ble fredag framstilt for en militær domstol, mistenkt for drap.

Evakuert - så drept En video tatt av den israelske menneskerettighetsgruppa B'Tselem viser palestineren ligge skadet på bakken bare minutter etter at han angrep og skadet en israelsk soldat i Hebron. Palestineren blir evakuert av israelsk helsepersonell, med soldatene vrimlende rundt. Et par minutter etterpå blir han likevel skutt en gang til og drept mens han ligger helt i ro på bakken.

Soldaten har forklart at han trodde at mannen han skjøt hadde på seg en bombevest.

Nå kjekles det heftig rundt handlingene hans.

Den israelske hæren, IDF, har fordømt drapet og sagt at «en soldats handlinger ikke kan lastes hele hæren», og Israels forsvarsminister Moshe Yaaloon sier at skytingen er «et brudd på hærens verdier og krigsetikk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer