Israelsk soldat danser magedans rundt fanget palestinsk kvinne

- En skam for Israel, sier Benjamin Netanyahu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Flere ganger det siste året har israelske soldater publisert video og bilder der de ydmyker palestinske fanger.

En kvinnelig soldat la ut bilder på Facebook for et par måneder siden der hun poserte foran fanger med bind for øynene, en venn av henne skrev blant annet at «du er så sexy når du er slik». Kort tid etter ble flere ydmykende bilder kjent for offentligheten.

Forrige uke ble en ny video kjent i Israel, til kraftige reaksjoner. I videoen danser en israelsk soldat magedans rundt en bakbundet kvinne med bind for øynene. Til stor forlystelse for medsoldatene.

Det israelske forsvaret (IDF) gikk i gang med en etterforskning med en gang videoen ble kjent, og det er ventet at soldaten får straff. Det samme får de seks IDF-soldatene som danset til et muslimsk bønnerop, men som bryter ut i Macarena-dans når musikken kommer på.

I går var det imidlertid nok for statsminister Benjamin Netanyahu.

- Disse handlingene og videoene er en skam for IDF og staten Israel, sier Netanyahu.

- Episodene som har kommet opp det siste året, skader ryktet vårt i utlandet. IDF er en av de mest moralske hærene i verden og behandler fanger og innsatte med respekt. Det å vanære dem er ikke måten det jødiske folk skal behandle andre mennesker, sa Netanyahu.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AFP
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AFP Vis mer