Israelsk soldat drept av sine egne

Fire andre soldater ble såret.

SKYER AV TÅREGASS: Fredag morgen rykket israelske soldater inn i Hebron på Vestbredden, på jakt etter seks Hamas-aktivister som var løslatt fra palestinsk fangenskap noen timer tidligere. Foto: AFP Photo/ABBAS MOMANI/Scanpix


   
.


 
 
 

 
 .       
.
SKYER AV TÅREGASS: Fredag morgen rykket israelske soldater inn i Hebron på Vestbredden, på jakt etter seks Hamas-aktivister som var løslatt fra palestinsk fangenskap noen timer tidligere. Foto: AFP Photo/ABBAS MOMANI/Scanpix . . .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge israelske medier ble patruljen truffet av en bombekastergranat som ble avfyrt av israelske fallskjermjegere i det samme området.

Ifølge en israelsk militærtalsmann var soldatene ute på patrulje langs grensegjerdet mot Gazastripen da de oppdaget en gruppe væpnede palestinere.

Soldatene antok at palestinerne skulle utplassere eksplosiver ved gjerdet og åpnet ild. Det samme gjorde imidlertid en gruppe israelske fallskjermjegere, og en av granatene traff den israelske patruljen.

En palestiner ble såret i det israelske angrepet, opplyser øyenvitner i Gaza.

Fredag morgen rykket israelske soldater inn i Hebron på Vestbredden, på jakt etter seks Hamas-aktivister som var løslatt fra palestinsk fangenskap noen timer tidligere.

I ett av husene som ble stormet skjøt og drepte de en 65 år gammel mann som lå og sov i sengen sin.

Den israelske hærledelsen har beklaget drapet og medgir at offeret var en uskyldig sivil.

Drapet utløste hissige demonstrasjoner i de palestinske områdene, og på Gazastripen truet en Hamas-leder med å «slippe motstandskampen løs».

(NTB)

FYRER AV TÅREGASS: Israel har beklaget drapet på en sivil i Hebron-området i går. Foto: AFP Photo/ABBAS MOMANI/Scanpix


   
.


 
 
 

 
 .       
.
FYRER AV TÅREGASS: Israel har beklaget drapet på en sivil i Hebron-området i går. Foto: AFP Photo/ABBAS MOMANI/Scanpix . . . Vis mer