Israelsk soldat drept

Israelske styrker har tatt seg over grensa til Jordan på jakt etter mennene som skjøt og drepte en israelsk soldat i dag tidlig. Tre soldater er såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Israelerne gjennomsøker grenseområdet i jakten på de ukjente gjerningsmennene som skjøt mot den israelske grensepatruljen. En døde og tre ble såret - hvorav en alvorlig, melder nyhetsbyrået AP.

De første indikasjonene tydet på at skuddene kom fra den jordanske siden av grensen. Men en israelsk kilde sa senere at gjerningsmennene hadde tatt seg inn i Israel fra Jordan, melder Reuters.

Militære kilder sier til CNN at israelske styrker valgte å ta opp jakten ved å krysse Jordanelva over til nabolandet. Dette er et område som formelt tilhører Jordan, men som kontrolleres av Israel i henhold til fredsavtalen fra 1994. Avtalen tillater israelske styrker å ta seg over grensa i slike tilfeller.

Skyteepisoden fant sted i Jordandalen nord i Israel - halvannen mil nord for Vestbredden. Dette har vært et rolig område etter fredsavtalen. Grenseovergangen ble stengt etter skytinga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer