Israelsk spion i USA løslates i november

Er dømt for ha spionert for Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spiondømte Jonathan Pollard løslates fra amerikansk fengsel i november, ifølge hans advokater.

Pollard var en amerikansk offiser som i 1987 ble dømt til livstid med minimum 30 års fengsel for å ha levert tusener av etterretningsdokumenter om arabiske land til Israel.

Ifølge Pollards advokater har en amerikansk benådningskommisjon besluttet at han prøveløslates enten 20. eller 21. november. Pollard, som til høsten vil ha sonet i 30 år, må fortsatt være i USA i fem år i henhold til løslatelsesvilkårene.

Løslatelsen er ikke knyttet til atomavtalen med Iran, sier USAs utenriksminister John Kerry. Israelske ledere har vært sterkt imot atomavtalen, og det har spekulert på om løslatelsen av Pollard gjøres for å blidgjøre Israel.

Den ene israelske regjeringen etter den andre har appellert til USA om å løslate Pollard, og han har til og med fått israelsk statsborgerskap. Men alle presidenter har motsatt seg å sette fri mannen, som anses for å ha vært en av de verste spionene i USAs historie.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer