Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelske angrep mot Gaza

Kameramann fra Reuters er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 17 palestinere, blant dem en kameramann fra Reuters, er drept i israelske luftangrep på Gazastripen. Tre israelske soldater er også drept i sammenstøt.

Kampene på Gazastripen onsdag var de blodigste siden begynnelsen av mars, da den israelske hæren avsluttet en offensiv i området.

Israelske soldater, støttet av kamphelikoptre, rykket onsdag inn på Gazastripen.

Ni palestinere, blant dem to ungdommer, ble drept da et israelsk helikopter skjøt mot mål i nærheten av flyktningleiren Bureij, opplyser palestinske kilder.

TV-jeep angrepet

En kameramann fra Reuters, 23 år gamle Fadel Shana, ble drept i det samme området, ifølge kolleger og helsearbeidere. Kolleger sier de så Shana og andre ligge hardt såret utenfor en Reuters-jeep tydelig merket med «Press» og «TV». Kollegene måtte rømme unna fordi det kom et nytt flyangrep, forteller fotograf Wissam Nassar fra nyhetsbyrået Maan.

Den israelske hæren bekrefter at ett av deres helikoptre hadde angrepet en gruppe væpnede menn i Bureij.

Sjefredaktør David Schlesinger i nyhetsbyrået Reuters krever en gransking av episoden.


Sammenstøt
Tidligere onsdag ble fem væpnede palestinere og tre israelske soldater drept i kamper nord på Gazastripen. Israelske militære kilder sier deres soldater jaktet på to militante Hamas-medlemmer som hadde plantet en bombe nær grensa mot Israel. Den israelske patruljen ble tatt i bakhold av styrker fra Hamas, sier en israelsk militær talsmann.

Seks palestinere ble også tatt til fange og brakt til Israel ved daggry, ifølge kildene.

En palestiner ble også drept i et tidligere israelsk luftangrep nord på Gazastripen. Tre ble såret i denne hendelsen.


Fordømmer
Palestinernes president Mahmoud Abbas fordømmer Israels militære operasjoner i Gaza, sier hans talsmann.

- President Abbas har bedt den israelske regjeringen umiddelbart å stoppe aggresjonen og oppfordret alle parter om å samarbeide for å få til en våpenhvile og hindre mer lidelse, sier hans talsmann.

MISTET LIVET: 23 år gamle Fadel Shana ble drept i dagens angrep. Foto: REUTERS/SCANPIX
MISTET LIVET: 23 år gamle Fadel Shana ble drept i dagens angrep. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Hamas tok kontroll over Gazastripen i juni i fjor etter kamper med Fatah-styrker lojale mot presidenten. Hamas kontrollerer fortsatt Gazastripen, men isolasjonen av området fører til store lidelser for sivilbefolkningen.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media