Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelske bakkestyrker inn i Libanon

Irans utenriksminister til Syria - lunken respons på forslag om fredsstyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Krigshandlingene i Midt-Østen har økt i intensitet og styrke i løpet av formiddagen, og en talsmann for Israels regjering bekrefter at israelske bakkestyrker har gått inn i Libanon.

Libanesiske myndigheter melder i ettermiddag at et israelsk jagerfly er skutt ned,  men denne meldingen benekter Israel.

Irans utenriksminister Manouckekh Mottaki har kommet til Damaskus for å drøfte situasjonen med sin syriske kollega.

Forslaget fra FNs generalsekretær Koffi Annan og Storbritannias statsminister Tony Blair på G-8 møtet i St. Petersburg om en internasjonal sikkerhetsstyrke har foreløpig møtt lunken respons, ikke minst fra Israel.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre hilser velkommen alle håndfaste forslag som kan dempe konflikten, men han har ikke tro på en internasjonal styrke som en ad hoc-løsning.

- Det er for farlig og ikke tid for å sende inn styrker i dagens situasjon, sier Støre til NRK Dagsnytt.

Over 200 drept

Dette er sjette dagen med tung luftskyts mellom Israel og nabolandet Libanon. Over 200 mennesker er drept i krigshandlingene de siste seks dagene.

 DEKKES TIL:  Liket av en lastebilsjåfør som ble drept av en israelsk rakett i dag, blir dekket til på havna i Beirut. Foto: Scanpix/AP.
DEKKES TIL: Liket av en lastebilsjåfør som ble drept av en israelsk rakett i dag, blir dekket til på havna i Beirut. Foto: Scanpix/AP. Vis mer

I morgentimene har Israel blant annet truffet et libanesisk militært punkt, der 17 mennesker ble drept. Minst to israelske raketter har også truffet og rammet havna i Beirut.

Libanesiske hizbollah-styrker har svart med raketter mot Israels største havneby Haifa, men ingen av rakettene traff vitale punkter i byen.

Raketter fra Israel har også truffet det palestinske utenriksdepartementet, og lagt kontorene til utenriksminister Mahmoud al-Zahai i grus. Ingen mennesker ble skadet.

WANTED: Palestinske sympatisører bar i dag plakater av hizbollah-lederen Nazrallah. Dette er en mann Israel vil ha has på.
PALESTINSK UD: Hele kontorfløyen til den palestinske utenriksministeren ble lagt i grus i dag av en israelsk rakett.