Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelske fly angriper Gaza

Raketter mot fabrikk og smuglertunneler søndag morgen.

 RETNING ISRAEL:  Denne raketten ble fyrt av lørdag på et treningsfelt ved byen Khani Yunis på sør for Gaza by - i regi av Folkefronten for frigjøring av Palestina (DFLP). Samme dag sa Hamas at det var inngått avtale med flere militante grupper om åp stoppe rakettskytingen mot Israel. Natt til søndag har israelske fly sluppet raketter over Gaza - som svar på raketter andre veien lørdag. Foto: SAID KHATIB, AFP/SCANPIX.
RETNING ISRAEL: Denne raketten ble fyrt av lørdag på et treningsfelt ved byen Khani Yunis på sør for Gaza by - i regi av Folkefronten for frigjøring av Palestina (DFLP). Samme dag sa Hamas at det var inngått avtale med flere militante grupper om åp stoppe rakettskytingen mot Israel. Natt til søndag har israelske fly sluppet raketter over Gaza - som svar på raketter andre veien lørdag. Foto: SAID KHATIB, AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Israelske fly gjennomførte flere angrep mot mål på Gazastripen tidlig søndag.

Angrepene var et svar på at det ble avfyrt en rakett fra Hamas-kontrollert område kvelden før, som landet ved den israelske byen Sderot uten å gjøre større skade.

Målet for angrepet var en fabrikk i det midtre området av Gazastripen som israelerne mener brukes til å produsere våpen.

Palestinerne sier fabrikken er et støperi.

Ifølge palestinske kilder angrep flyene også smuglertunneler på grensa til Egypt.


Hamas vil stanse

Angrepene fant sted dagen etter at Hamas opplyste at det var oppnådd en avtale med flere mindre grupperinger om å stanse avfyringen av raketter mot Israel.

 

Angrepene stanses for å forhindre gjengjeldelsesangrep fra det israelske militæret.

Ifølge Hamas innenriksminister Fathi Hamad har alle de militante fraksjonene på Gaza-stripen gått med på å stanse angrepene.

Samtidig med kunngjøringen fra Hamas lørdag kveld kom det meldinger om at byen Sderot i det sørlige Israel ble truffet av en rakett avfyrt fra Gazastripen. Ingen ble såret i angrepet.

Hamas har stort sett avstått fra å skyte raketter mot Israel siden krigen i januar, men flere andre militante grupper har fortsatt angrepene, om enn i mindre skala enn tidligere.

(NTB-Reuters-AP-AFP)).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media