Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelske fly sprøytet ugressmiddel inne på Gazastripen

Store landområder er blitt ødelagt, ifølge palestinske myndigheter.

UGRESSMIDDEL: Palestinske bønder opplyser at israelske fly har sprayet på deres landområder langs grensegjerdet i flere dager i strekk, ifølge  det palestinske landbruksdepartementet. Dette bildet er tatt på Gazastripen i begynnelsen av desember. Foto: mohammed zaanoun/Demotix/Corbis
UGRESSMIDDEL: Palestinske bønder opplyser at israelske fly har sprayet på deres landområder langs grensegjerdet i flere dager i strekk, ifølge det palestinske landbruksdepartementet. Dette bildet er tatt på Gazastripen i begynnelsen av desember. Foto: mohammed zaanoun/Demotix/Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske hæren har sprøytet ugressmiddel for å ødelegge vegetasjon inne på Gazastripen. Store landområder er blitt ødelagt, ifølge palestinske myndigheter.

- Flysprøytingen av ugress- og spiringshemmende midler ble utført i området langs grensegjerdet i forrige uke for å muliggjøre optimale og fortløpende sikkerhetsoperasjoner, sier en talsmann i den israelske hæren (IDF) til +972 søndag.

Palestinske bønder opplyser at israelske fly har sprayet på deres landområder langs grensegjerdet i flere dager i strekk, sier tjenestemenn i det palestinske landbruksdepartementet til nyhetsbyrået Ma'an.

Avlinger av spinat, erter, persille og bønner er blitt ødelagt rundt området al-Qarrara i det østlige Khan Younis og Wadi al-Salqa-området i det sentrale Gaza, ifølge nyhetsbyrået.

IDF, som ikke har kommentert hvorvidt avlinger er blitt ødelagt under sprøytingen, har i flere år håndhevet en forbudssone på palestinsk side av Gaza-grensen.

Hæren har de siste månedene drept minst 16 palestinere og såret minst 379 som tok seg inn eller nærmet seg sonen, ifølge +972.

- I likhet med å åpne ild mot folk i alle aldre og kjønn som er i nærheten av gjerdet, setter sprøyting av avling-drepende midler sivile liv i fare og skader livsopphold, sier talsperson Shai Grunberg i den israelske menneskerettsgruppen Gisha.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media