Israelske flyangrep i Gaza

- Tre broer og kraftstasjon bombet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israelske fly bombet sent tirsdag og tidlig onsdag tre broer sentralt i Gaza, melder pressebyrået AP. Angrepet skal være svar på helgens palestinske angrep hvor to israelske soldater ble drept, og en tredje tatt til fange.

Israels statsminister Ehud Olmert skal, i følge Aps kilder, ha godkjent en begrenset militæroperasjon i det sørlige Gaza, mot hva Olmert kaller infrastrukturer benyttet av terrorister. Angrepet skal, i følge israelske kilder, forhindre at terrorister flytter den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit (19) som sannsynligvis holdes fanget i Gaza.  

Tidligere på kvelden meldte palestinske sikkerhetsstyrker om at israelske tanks ble forflyttet i nærheten av landsbyen Nahal Oz, men foreløpige meldinger går ut på at panservognene ennå ikke har kjørt inn i Gaza.

Palestinske sikkerhetskilder opplyser at israelske fly skal ha gjennomført et nytt angerp i nærheten av en kraftstasjon i det sørlige Gaza. Flyene skal ha avfyrt minst fem raketter i aksjonen. Elektrisiteten skal nå være borte i det meste av Gaza by, melder AP.

Israelsk fjernsyn kommer også med opplysninger om at luftangrepet sannsynligvis er et forspill til et større bakkeangrep mot Gaza, i følge nyhetsbyrået AFP.

PÅ VENT: Israelske soldater på vent ved den sydlige grensen av Gaza. Foto: AP
PÅ VENT: Israelske soldater på vent ved den sydlige grensen av Gaza. Foto: AP Vis mer
Israelske flyangrep i Gaza