Israelske helikoptre angriper i Gaza

Israelske kamphelikoptre avfyrte i kveld raketter mot hovedkvarteret til den palestinske elitestyrken Styrke 17 i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer ble skadd i angrepet på hovedkvarteret til Styrke 17, president Yasser Arafats livgarde, i flyktningleiren Deir al-Balah. Ifølge en politibetjent på stedet ble bygningen truffet av tre raketter.

Samtidig ble det meldt at israelske styrker gikk til angrep på byen Beit Hanun, et området som er under full palestinsk kontroll nord på Gazastripen. Bulldosere ble brukt til ødelegge palestinske grenseposter, ifølge øyenvitner.

Tre medlemmer av den palestinske sikkerhetsstyrken ble tidligere på kvelden skadd da israelske stridsvogner skjøt granater mot palestinske posisjoner i Gaza.

Angrepene er en hevn for at en israelsk by ble truffet av granater fra bombekastere tidligere på dagen. Fem granater avfyrt mot den israelske byen Sderot, fem kilometer fra grensen til Gaza. Ingen kom til skade i angrepet, men israelske militære beskrev det som «svært alvorlig.»

De palestinske selvstyremyndighetene sier deres sikkerhetsstyrker ikke sto bak angrepet og at de etterforsker hendelsen.

Det er første gang et bombekasterangrep har nådd så langt inn på israelsk område, etter at det palestinske opprøret begynte for sju måneder siden.

En talsmann for Israels statsminister Ariel Sharon varslet tidligere på kvelden hevnaksjoner etter det palestinske angrepet.

- Det er lite sannsynlig at vi lar dette ligge og vi overveier hvilke skritt vi skal ta videre for stanse slike fiendtlige handlinger, sa Raanan Gissin.

(NTB)