Israelske jagerfly angriper Gaza-stripen

Israelske F 16-fly angriper i ettermiddag palestinske mål nord på Gaza-stripen. Nå opplyser palestinske kilder at israelske og palestinske myndigheter skal møtes for å drøfte våpenhvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagerflyene skjøt minst to raketter mot en palestinsk politibygning tilhørende en enhet av spesialister på eksplosiver, ifølge kildene. Den samme bygningen ble også truffet av raketter torsdag. Jagerflyene fortsatte å fly over området etter angrepet.

Møte mellom partene

Etter en svært blodig helg i Midtøsten vil nå Israels statsminister Ariel Sharon møte en representant for palestinernes lovgivende forsamling. Nyhetsbyrået AFP hevder å ha denne opplysningen fra en høytstående palestinsk kilde.

I natt ble Yasser Arafats kontor i Gaza by ødelagt av israelske helikoptre. Dette skjedde bare timer etter at en palestinsk selvmordsaksjonist sprengte seg selv i lufta foran den overfylte kafeen Moment i sentrum av Jerusalem. Minst elleve mennesker ble drept og om lag femti skadd.

Må stå samlet

- Vi er i krig. Nå må vi stå samlet for å få bukt med denne terrorbølgen, sa statsminister Sharon til sin nasjonalforsamling i dag, skriver AP.

Selv om han åpnet for samtaler med palestinerne om våpenhvile, står han steilt på sin holdning om å gjengjelde vold med vold.

- Så lenge terroren fortsetter, vil våre operasjoner fortsette, erklærte han.

(NTB/Dagbladet.no)

I VOLDSSPIRALEN: - Vi er i krig. Nå må vi stå samlet for å få bukt med denne terrorbølgen, sa statsminister Sharon til sin nasjonalforsamling i dag.