Israelske kampfly angriper Libanon

Israelske kampfly har skutt mot mål i Sør-Libanon etter at israelske styrker ble beskutt på Golan-høyden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske styrker skal ha angrepet området i Sør-Libanon både fra lufta og fra bakken etter at en israelsk militærpost på den okkuperte Golanhøyden ble angrepet i kveld.

Tv-stasjonen Al-Manar, som tilhører den militante libanesiske gruppen Hezbollah, opplyser at raketter ble avfyrt mot en israelsk militærpost ved landsbyen Ghajar på Golanhøyden, melder nyhetsbyrået AP.

Golanhøyden ble okkupert av Israel under krigen mot Syria i 1967.

Det er ikke kjent om det var Hezbollah som sto bak rakettangrepet mot den israelske kontrollposten, men gruppen er aktiv i området.

Libanesiske sikkerhetstjenestemenn uttalte senere i kveld at israelske fly hadde gjennomført to raid mot høydene ved Kfar Chouba i Sør-Libanon. De opplyste også at det ble avfyrt granater fra Israel inn i flere områder i Sør-Libanon.

De stadige angrepene fra Hezbollah i Sør-Libanon den siste uka har ført til bekymring om det er i ferd med å dannes en ny front i Midtøsten-konflikten.

I går fant to FN-observatører to raketter som var klare til å skytes mot mål inne i Israel. FN-soldatene ga rakettene til libanesiske myndigheter.

Libanesiske myndigheter er imot angrep over grensa mot Israel, men de støtter angrep mot området Chebaa Farms, som de mener de libanesisk. Hezbollah har angrepet området flere ganger den siste uken.

Den siste uka har også Libanesisk politi arrestert ni militante palestinere som var i besittelse av raketter, som kan være tenkt brukt i et forsøk på å provosere fram en israelsk reaksjon.

Den libanesiske forsvarsministeren, Khalil Hrawi, sa i går at regjeringen jobbet for å hindre angrep over grensa, men at de ville gjøre motstand dersom en fiendtlig hær forsøkte å okkupere deler av Libanon, melder AP.

ANGREP LIBANON I KVELD: Røyken viser hvor rakettene fra de israelske flyene slo ned ved Kfar Chouba i Sør-Libanon i kveld.