Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelske krigsfly angriper

Israelske krigsfly er igjen på vingene over Sør-Libanon etter at Hizbollah tok tre israelske soldater til fange i dag. En israeler skal ha blitt drept, og til vanlig pålitelige kilder melder at statsminister Ehud Barak har innkalt til krisemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyangrepet er det første siden den israelske hæren trakk seg ut av Sør-Libanon i mai i år. Sikkerhetsstyrkene sier de bomber området for å søke etter de tre soldatene som ble fanget i dag.

En soldat skal også ha blitt drept da bilen med de fire israelske grensepatruljene falt i bakhold ved den israelsk-libanesiske grensa, melder vanligvis pålitelige israelske kilder til Dagbladet.no.

Krisemøte

Den israelske statsminister Ehud Barak skal ha innkalt til krisemøte i Tel Aviv i løpet av de nærmeste to timene, får Dagbladet.no opplyst av andre gode israelske kilder.

Ehud Barak er både forsvarsminister og statsminister i Israel. Forsvarsdepartementet holder sete i Tel Aviv, og det er her krisemøtet skal holdes.

Kildene antyder også at Barak vil utnevne statsråder fra andre partier til sin regjering for å danne en nasjonal enhetsregjering. Dette tyder på at Barak frykter det verste i forhold til forholdet med Libanon.

Felles krig

Palestinernes opprør mot den israelske militærmakta har nå spredd seg til nabolandene. I morges ble to palestinere skutt ned og drept på grense til Libanon. Deretter ble israelske stillinger på Shebaa-høydene angrepet, hvoretter Israel bombet Hizbollah-kontrollerte områder i Sør-Libanon.

Hizbollahs åndelige overhode, sjeik Mohammed Hussein Fadlallah, oppfordrer nå verdens arabere og muslimer til bli med i palestinernes kamp for å forsvare islams hellige steder i Jerusalem.

- Krigen om Jerusalem har alt brutt ut, og palestinernes besluttsomhet viser verden at Jerusalem med alle sine hellige steder vil forbli arabisk, sier sjeiken ifølge NTB.

- Jeg gjentar min oppfordring til alle arabiske og muslimske land, og å opprette Jihad-bataljoner for å frigjøre Jerusalem og hele Palestina, fortsetter Libanons sunnimuslimske overhode, Mohammed Rashid Kabbani.

På bristepunktet

Stemningen blant Libanons 400 000 palestinske flyktninger er nå på bristepunktet. I går kveld marsjerte uniformerte tilhengere fra de militante islamske gruppene Hamas, Jihad og Jamaa Islamiya i byen Saida. Advarselen er klar:

Selvmordsaksjoner kan være på gang.

Også i Jordan, Syria og gulfstatene var det i går store demonstrasjoner til støtte for palestinerne. Både israelske og amerikanske flagg er brent.

<B>KAOS:</B> Flere tusen mennesker tok farvel med Loay Mukayad (t.v) og Zuhar Daraba (24) i Jabalia, Gaza i dag. De to ble drept i sammenstøt mellom israelske styrker og palestinere i går. Opprøret i Midtøsten sprer seg.